Terracotta: van zuiderse bloempot tot warme kleur in je interieur

terracotta interieur slaapkamer

Of het je nu doet denken aan zuiderse vakanties of terugbrengt naar de serre van je grootvader, terracotta ademt nostalgie & warmte. Tegenwoordig niet meer alleen in de vorm van aardewerk, maar ook als trendy interieurkleur. Van de keuken tot de slaapkamer: dít zijn de manieren om de trend in je interieur te verwerken.

Wist je dat… terracotta letterlijk ‘gebakken aarde’ betekent? Geen wonder dat het de norm werd voor heel wat aardewerk!

terracotta potjes

Plantpower!

First things first… Terracotta bloempotjes zijn nog steeds een van de leukste manieren om je planten een plaats te geven, zowel indoor als outdoor.

Combineer verschillende formaten & stijlen voor een speels effect.

Kleur bekennen

Warme waaier aan verftinten

Terracotta doet het al enkele jaren erg goed als interieurkleur, en we begrijpen heel goed waarom. De roodbruine aardetint straalt warmte, rust & gezelligheid uit en is bovendien heel makkelijk te combineren met andere kleuren.

Enerzijds doen kleuren uit hetzelfde kleurenpalet, zoals okergeel, oudroze & beige het goed. Aan de andere kant leent terracotta zich ook prima voor colourblocking. Wat dacht je van donkerblauw?

Spelen met materialen & texturen

Durf je een hele muur in terracotta tinten niet aan? De kleur is ondertussen zo populair dat zowat alle materialen, meubels & decoratiestukken in de roodbruine aardetint te vinden zijn. Dit zijn alvast een paar leuke ideeën:

What’s cooking?

Ten slotte is het mediterrane aardewerk ook in de keuken je beste vriend. Terracotta schalen, kookpotten en tajines zien er niet alleen smakelijk uit, maar zijn ook geschikt voor in de oven en zelfs voor op een gasvuur.

BBQ gepland? Gebruik je barbecue als oven, want ja, ook dáár kan het aardewerk tegen.

terracotta keukengerei
Smakelijke potten zorgen voor lekker eten! Foto bij maisonnumen.com (Pinterest).
09/10/2021

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?