Badkamers met tadelakt, mortex en polyester

Metrotegels zijn populaire badkamertegels, dat wist je ondertussen al. Wil je pas echt hip en vernieuwend uit de hoek komen, dan moet je je badkamer niet betegelen, maar beschilderen met waterdichte, ecologische verf. Er zijn mogelijkheden te over: tadelakt, glanspleister, mortex, stucco of polyester. Of ze nu passen in een landelijke badkamer, een zuiderse badkamer, een moderne badkamer of een strakke design badkamer, ze geven stuk voor stuke een unieke en warme uitstraling aan jouw badkamer.

Glanspleister, voor een warme en stijlvolle badkamer inrichting

Sta je voor een badkamer renovatie, wil je een nieuwe badkamer plaatsen of opnieuw jouw badkamer inrichten? Dan is glanspleister een interessante optie! Met deze waterafstotende verf kan je de douche laten overlopen in je badkamer, maar de verf kan ook gebruikt worden voor wastafels, vloeren, kastfronten enz.

Tadelakt is een waterdichte glanspleister op basis van natuurlijke kalk. De techniek is al honderden jaren oud en werd oorspronkelijk gebruikt in Marokko voor het waterdicht maken van drinkwaterreservoirs. Later werd hij ook gebruikt voor het bepleisteren van badhuizen en paleizen. In België is tadelakt sinds enkele jaren aan zijn opmars bezig, als vervanging van tegels. Tadelakt is een 100% natuurlijk materiaal en uiterst geschikt voor badkamers omwille van zijn waterdichtheid. Het materiaal kan ook aangebracht worden op afgeronde oppervlakten en is beschikbaar in heel veel verschillende kleurschakeringen. Het aanbrengen en afwerken van een tadelakt badkamer is echter complex en tijdsintensief, vandaar de relatief hoge kostprijs.

Mortex badkamer

Daarom zijn er ook goedkopere alternatieven op de markt, zoals stucco of mortex, die met een andere techniek worden aangebracht. Deze toepassingen hebben een vergelijkbare uitstraling, maar kunnen niet op elk oppervlak geplaatst worden.

Een badkamer interieur uit polyester

Het is tegenwoordig ook hot om een polyester badkamer te plaatsen en je badkamer volledig met polyester te bespuiten. Deze polyester bekleding is volledig naadloos afgewerkt, zonder voegen, en is dus ideaal voor inloopdouches. Ook baden, wastafels of andere badkamermeubels kunnen eerst gemaakt worden in watervaste mdf en daarna met polyester bespoten.

Foto’s: Bouwecologisch.nl

02/02/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

LV
linda verhoeven

Graag had ik vernomen welke de beste manier is om de tegels van de douche te overschilderen met een product dat alles waterdicht maakt. Wat is volgens jullie de beste enn blijvende oplossing. Grrag een antwoordje aub. MVG Linda verhoeven