Spring uit de band met je scheidingswand!

scheidingswand

Meestal zijn scheidingswanden een noodzakelijk kwaad: je hebt ze nu eenmaal nodig om een ruimte op te delen in kleinere compartimenten en zo privacy te creëren. Toch kun je van een scheidingswand evengoed een volwaardig interieurelement maken. Enkele inspirerende tips om ze te pimpen tot een blikvanger die perfect bij de stijl van je woning past!

Creatief, functioneel of … beide?

Een scheidingswand is in de eerste plaats functioneel. Zorg dus dat de wand voldoet aan de eisen die de ruimte stelt. Meet de oppervlakte goed op en stem de afmetingen van de wand daarop af, zodat hij precies past qua hoogte, breedte en lengte.

Naast een manier om aparte hoekjes te creëren binnen één ruimte is een scheidingswand ook een wezenlijk onderdeel van je interieur. Je kunt dus gerust creatief zijn, zodat de wand opvalt en als blikvanger fungeert. Of perfect blendt met de stijl van je interieur …

scheidingswand

Welke stijl voor je scheidingswand?

Pas de vorm, het materiaal of de decoratie van je scheidingswand aan aan de stijl van je interieur:

  • Koel en minimalistisch? Ga voor een scheidingswand in een koel materiaal zoals staal of glas.
  • Romantisch of landelijk? Ook gordijnen kunnen dienen als scheidingswand. Kies voor een zachte stof en gedempte kleuren voor een rustgevend effect.
  • Scandinavische stijl? Maak een scheidingswand van verticale houten latten. Of ga voor de ultieme scheidingswandklassieker: de Expedit-kast van Ikea.

Originele scheidingswanden

En had je deze mogelijkheden met scheidingswanden al overwogen?

  • Een scheidingswand kan ook doorzichtig zijn. Kies voor een wand in mat glas of gebruik een open boekenkast om de sofa (rusten!) te scheiden van de studeertafel (werken!).
  • Bekleed je scheidingswand met fotokaders, een schilderij, een prikbord of magneetbord, … Zo maak je ze persoonlijk en uniek.
  • Een felle kleur maakt dat je scheidingswand meteen opvalt. Een ingreep die doorgaans goed werkt in extreem grote ruimten, zoals een loft of industrieel pand.
03/05/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?