Spel met pastel in het interieur

Soms zijn ze een tikkeltje girly, met veel frutsels en franjes, dan duiken ze weer op in grote vlakken: pasteltinten zijn weer helemaal in, ook in het interieur!

Pasteltinten

De kracht van pastel zit in het spel met zachte, voornamelijk matte kleuren. Het palet gaat van bleekroze tot poederig oranje en vaal groen. Combineer deze tinten met een dissonante kleur, zoals okergeel, roestbruin, caramel of koper, en je krijgt meteen een boeiend kleurenspel. Pastel hoeft dus niet tuttig te zijn, als je maar kiest voor de juiste kleurencombinaties!

Zeker de muren doen mee met de pasteltrend. Schilder een muur in een pasteltint en zet er een paar opvallande accessoires voor in een andere pastelkleur of een dissonante kleur, zo creëer je een krachtig en mooi contrast. Maar ook woonaccessoires in een toon op toon pastekleurenpalet kunnen heel mooi tot hun recht komen.

 

Pastel power: enkele tips om het mooi te houden

  • Combineer krachtige vormen en grote vlakken in pastelkleuren. Kies voor effen kleuren zonder dessins of tekeningen als je het geheel sober en rustig wil houden.
  • Durf dus verschillende vormen en materialen mixen, maar hou het sober. Niet te veel details, figuratief werk of franjes.
  • Voeg af en toe een ‘bite’ toe, met een kleuraccent uit een totaal ander palet, zoals oker, roest, caramelkleur of koper. Een interieur in pastel heeft wat spice nodig.
  • Gebruik vooral matte uitvoeringen, glans maakt het geheel te tuttig.
30/08/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?