Zo creëer jij een slaapkamer om in weg te dromen. Slaap lekker!

close-up van rustige slaapkamer: rustige kleuren, bed, nachtkastje met -lampje

Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk. Door goed te slapen begin je weer met volle energie aan een nieuwe dag. Wist jij dat hoe goed je indommelt vaak te maken heeft met de inrichting van je slaapkamer speelt ? Wij geven je alvast 5 tips om van jouw slaapkamer een plek te maken waarin je heerlijk wegdroomt. Kijk mee en laat je inspireren!

1. Een comfortabel bed

Een goede nachtrust begint uiteraard bij een comfortabel bed. Zorg er zeker voor dat het bed groot genoeg is zodat jij alle plek hebt om te slapen. Ook moet de matras lekker liggen, het kussen moet van goede kwaliteit zijn en het beddengoed moet heerlijk zacht zijn. Voorzie in je kamer zeker voldoende ruimte rond je slaapplaats zodat je makkelijk in je bed kunt kruipen.

groot bed in moderne slaapkamer

2. Rustgevende kleuren

Naast het bed, zijn ook de kleuren in je slaapkamer erg belangrijk. Vermijd om felle kleuren, zoals geel of oranje, op je muren te schilderen. Die maken je onrustig, waardoor jij moeilijker in slaap zult vallen! Welke kleuren je dan wél het best kiest? Neutrale kleuren zoals beige, (licht)grijs en bruin zijn aangeraden. Wil je toch liever een statement kleur, dan zijn blauwe tinten de beste optie. Die stralen immers rust uit waardoor jij sneller in dromenland zal belanden.

3. Opgeruimd staat netjes

Hoe minder spullen in je slaapkamer, hoe beter. Van rommel word je alleen maar rusteloos! Voldoende kasten om je spullen in op te bergen, zoals een ladekast, is geen overbodige luxe. En geen zorgen: een ladekast hoeft helemaal niet saai te zijn! Tegenwoordig heb je prachtige exemplaren, zoals de Kave Home ladekast Yelina of de Artistiq ladekast Bubbles op onderstaande foto’s. Maak het geheel af door er mooie plantjes en vazen op te plaatsen. Die zijn rustgevend en zuiveren de lucht: win-win!

Houten lange ladekast met plantjes op
Kave Home ladekast Yelina
Houten brede ladekast met figuurtjes in lades
Artistiq ladekast Bubbles

Ook nachtkastjes mogen niet ontbreken in je slaapkamer. Waar zet je anders die mooie foto of je glas water om ‘s nachts een slokje van te nemen? Kies bij voorkeur een nachtkastje met lades, daar berg je nog enkele kleinere items in op waar je elders geen plek voor hebt. Een hangend kastje is op dit moment erg trendy, maar een nachtkastje in de vorm van een kluis ziet er ook leuk en origineel uit.

nachtkastje in de vorm van een kluis
houten nachtkastje voor slaapkamer

4. Zo weinig mogelijk licht en geluid

Als je optimaal van je rust wil genieten, dan moet je licht en geluid zoveel mogelijk weren uit je slaapkamer. Bevindt die zich langs de straatkant? Probeer je bed dan langs de andere zijde te positioneren. Zeker als je gevoelig bent voor licht en hier snel door gewekt wordt, zijn verduisterende gordijnen of rolluiken onmisbaar voor een goede nachtrust. Ze houden naast het licht ook de koude buiten: zo blijft het zelfs in de winter lekker warm binnen!

5. Dagelijks verluchten

Een laatste maar niet onbelangrijke tip is om je slaapkamer iedere dag te verluchten. Een slaapkamer waarin de lucht te droog of te vochtig is, heeft een negatieve impact op je slaapkwaliteit. Regelmatig ventileren is dus de boodschap! Maak er een goede gewoonte van om iedere ochtend het raam in je slaapkamer even open te zetten.

11/01/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?