Zalig wegdromen. Beleef meer pret in een kingsize bed!

kingsize bed

Kan een bed je echt gelukkiger maken? Daar bestaat geen enkele twijfel over. Want zonder een degelijk bed laat je nachtrust te wensen over. En zonder goeie nachtrust stap je elke ochtend met het verkeerde been uit bed. Heb je een extra grote slaapkamer? Of deel je je bed met de man of vrouw van je leven? Dan heb je het perfecte excuus om een super-de-luxe kingsize bed in huis te halen. Ontdek snel onze tips!

4 tips om het ultieme kingsize bed te kopen

Een kingsize bed dompelt je slaapkamer sowieso onder in pure luxe. Maar of je er straks ook nacht na nacht in slaapt als een roosje? Dat is minder vanzelfsprekend. Behalve de stijl zijn er namelijk ook heel wat andere aspecten om rekening mee te houden.

1.     Maak je geen illusies over de afmetingen

Een kingsize bed is, net zoals een normaal bed, 2 meter lang. Het verschil zit ‘m in de breedte: een kingsize bed is maar liefst 190 centimeter breed, een gewoon tweepersoonsbed 140 centimeter. Heb je straks nog wel voldoende ruimte om uit bed te stappen, de deur van je kleerkast te openen, … ?

kingsize bed

Tip: als je ruimte beperkt is, is een queensize bed misschien een betere optie. Zo’n bed is ‘maar’ 160 centimeter breed.

2.     Leg de lat niet te laag

Een kingsize bed doet een grote slaapkamer nog groter aanvoelen. En een extra laag kingsize bed zelfs nóg groter. Maar verlies het ergonomische aspect niet uit het oog. Idealiter ligt je matras zo’n 50 centimeter boven de vloer. Zo worden je rug en knieën het minst belast wanneer je in en uit bed stapt.

3.     Ga voor een tweedelige lattenbodem

kingsize bed

Deel je je kingsize bed met je betere helft? Een lattenbodem in twee delen biedt je rug meer ondersteuning dan een bodem uit één stuk.

4.     Slaap er eerst een nachtje over

Uiteraard probeer je een bed het liefst een keertje uit in de winkel voor je het in huis haalt. Maar net zoals je beter geen boodschappen doet wanneer je honger hebt, koop je het best ook geen bed wanneer je vermoeid bent. Na een lange werkdag doen vrijwel alle bedden je zalig wegdromen …

 

 

 

17/02/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

N
Nicky

Goede tips! En dan kom je nog aan op het matras, daar hebben mensen altijd het meeste moeite mee. Hard of zacht, of toch memory foam.