Is dit de meest veelzijdige kinderkamer ooit?

De Russische designstudio Ruetemple komt met de regelmaat van de klok met designs waar je steil van achterover valt. Ze zetten onbeschroomd alles op zijn kop wat je ooit dacht te weten over interieurinrichting. Hun laatste geniale ingeving? Een veelzijdige kinderkamer die gebruikmaakt van de ruimte op een manier die je nog nooit gezien hebt.

Blokkendoos als kinderkamer

De kinderkamer van Ruetemple is opgevat als een blokkendoos op kinderformaat. De ruimte is met MDF-platen ingedeeld in kleinere hokjes, elk met hun eigen functie: eentje met een matras erin om te slapen, eentje waar je boeken en spulletjes kwijt kan, en een hele hoop waar je kind met fantasie en geknutsel zelf iets van maakt. Uit luiken in de vloer komen een tafeltje en zitkussens tevoorschijn. De ramen staan op kinderhoogte.


Is dat wel zo handig?

Veelzijdig is hij zeker, deze kinderkamer. Hij is helemaal op kindermaat gemaakt, en gunt je kind eindeloos klauter- en speelplezier. Toch werpt hij een paar vragen op: wat als je kind eruit groeit? Dan moet je de hele kamer opnieuw inrichten. En zijn al die hoogteverschillen wel zo veilig voor je kleine avonturier?

Inspiratie voor je eigen veelzijdige kinderkamer

De creatie van Ruetemple heeft meer waarde als experiment dan als bruikbare kinderkamer. Maar als inspiratiebron is hij erg nuttig. Enkele tips om zelf je eigen veelzijdige kinderkamer te creëren:

  • MDF-platen zijn betaalbare bouwmaterialen die je gemakkelijk zelf naar je hand zet. Handig om je kinderkamer in te delen in verschillende hoekjes, elk met een andere functie. Een plek om te slapen, eentje om te spelen of te lezen, eentje om huiswerk te maken, …
  • Met een minimalistisch design geef je je kind ruimte om de kamer zelf vorm te geven. Met geliefde spullen en knutselwerkjes, of met zijn fantasie.
  • Een kinderkamer moet je bekijken door de ogen van een kind. Het lijkt logisch, maar al te vaak zien we een kinderkamer gewoon als een andere kamer met kleiner meubilair. Breng wat avontuur in de kamer, en je kind zal er uren speelplezier beleven.
  • Bloggers van dichterbij geven je DIY-inspiratie voor de kinderkamer: een boomhut in de slaapkamer, een klimmuur naar je bed, een tipi als leeshoek, … Hoe gekker hoe liever!
Foto's: Ruetemple.ru, Various Kinds
02/02/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?