5 keer inspiratie voor je landelijke slaapkamer

Wie droomt er niet van? Slapen als een roosje in een Engelse cottageslaapkamer, een Scandinavische slaapkamer vol warme, houten accenten of een landelijke slaapkamer met kingsize bed en zicht op de duinen? Welnu, met een beetje creativiteit en gevoel voor detail kun je makkelijk je ongeïnspireerde, functionele slaapkamer omtoveren tot een hemels slaapplekje in landelijke stijl. Alsof je altijd op vakantie bent. Kijk met ons mee naar deze inspirerende voorbeelden!

Slaapkamer in cottagestijl

Als het gaat over landelijke slaapkamers, kom je al gauw uit bij de typisch Engelse cottages. Vaak heeft een cottage kleine kamertjes en een laag plafond, en net die elementen zorgen voor die gezellige countrysfeer. Wil je zo’n sfeer nabootsen in je eigen slaapkamer? Ga dan voor accessoires die passen in een cottage, zoals bloemenprints en retromeubels. Trek naar de rommelmarkt en kies een mooi, antiek lampje uit voor op het nachttafeltje, of schilder een oud kastje in een fris kleurtje en plaats het tegen de slaapkamermuur als toilettafel. Oude dingen een nieuwe twist geven: daar gaat het om bij de landelijke stijl.

Landelijke slaapkamer in schitterend wit

Wit is altijd schoon. Zeker in een landelijke slaapkamer, waar je wit als basistint kunt inzetten voor het bed, de slaapkamermeubels, zelfs de vloer. Wit laat zich dankbaar combineren met hout, en ook dat is essentieel in een landelijke slaapkamer. Met houten accenten creëer je warmte en een natuurlijk gevoel: net wat je nodig hebt om ’s avonds tot rust te komen.

Landelijke slaapkamer in Scandinavische stijl

In de noordelijke landen weten ze hoe ze een slaapkamer moeten aankleden. Ook in de Scandinavische stijl zie je de combinatie van wit en hout vaak terugkeren. Verder laten Scandinavische interieurdesigners de franjes achterwege: geen groot hoofdbord aan het bed, geen Louis XV-fauteuils, geen opvallende luchter aan het plafond. Alles design en gestileerd. En tegelijkertijd toch landelijk en rustgevend.

Fuchsia accent

Moet het voor jou nu ook weer niet té rustig worden? Dan kun je in je landelijke slaapkamer nog altijd spelen met kleur, en zo voor een speels verrassingseffect zorgen. Hier werd gekozen voor een basis van hout, wit en grijstinten, aangevuld met een fuchsia accent in het tapijt en de fauteuil.

Hutkoffer bij het voeteneinde van het bed

De landelijke stijl zit hem natuurlijk ook in de accessoires. Een gestreept dekbed geeft een speelse look aan deze landelijke slaapkamer met heerlijk veel lichtinval. En een hutkoffer aan het voeteneinde van het bed zorgt voor een rustiek tintje. Zoals we eerder al aanhaalden: in een mooi aangeklede landelijke slaapkamer lijkt het wel alsof je altijd op vakantie bent!

17/01/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?