Studentenkamer inrichten in zes stappen

Is jouw studentenkamer zo klein dat je de muren raakt van zodra je een arm strekt? Geen paniek! Je moet gewoon de ruimte optimaal benutten en het verschil maken met enkele leuke decoratie-objecten. Hier zijn de vijf essentiële stappen om jouw kot in te richten

1. Kies de juiste meubels

Voor je jouw kot bemeubelt, moet je goed nadenken over het gebruik van de meubelstukken. Zal je vrienden uitnodigen om bij jou te overnachten? Dan kies je best voor een bed waar je een matras kan onderschuiven. Je kan deze ruimte onder het bed ook gebruiken voor grote manden of lades om spullen in op te bergen. Is jouw kot echt piepklein? Dan is de ideale oplossing een hoogslaper, met een geïntegreerd bureau.

2. Intelligent recycleren

Oude meubels een nieuw leven geven is helemaal in, maar je moet wel kijken of een meubel uit grootmoeders tijd niet te veel plaats inneemt in jouw studentenkamer. Voor je de plaatselijke Ikea bestormt, kan het ook leuk zijn om eens een kijkje te nemen op eBay, student.be, een rommelmarkt of de kringloopwinkel. Je kan er heel wat koopjes doen en vaak een gouden slag slaan! Als je de kans hebt om de vorige huurders te ontmoeten, kan je ook vragen om hun meubels over te kopen.

3. Benut jouw muren

We vergeten maar al te vaak om de ruimte op de muren optimaal te benutten. Enkele boekenrekken volstaan nochtans om een maximale opbergruimte te creëren. Tip: plaats opbergdozen boven op jouw kasten, hierin kan je bijvoorbeeld cursussen van vorige jaren of jouw uitrusting voor skivakanties opbergen.

4. Verlichting

Aan de verlichting van een kot wordt soms te weinig aandacht besteed. Plaats jouw bureau dicht bij het raam, waar voldoende natuurlijk licht binnenvalt. Een lichtslinger aan de gordijnenstang of een muur heeft vaak een mooi en sfeervol effect.

5. Muren aankleden

Met een muursticker op een kastdeur, geef je meteen een trendy touch aan jouw studentenkamer. Je vindt muurstickers in alle vormen en maten in verschillende interieurwinkels. Enkele leuke fotokaders doen het ouderwetse behang van een kot snel vergeten. Op een grote muur komt een grote ingekaderde foto ook heel mooi tot zijn recht, zulke kaders kan je voor weinig geld op de kop tikken bij Ikea.

 

6. Focus op accessoires

Kleine tapijten, nachtlampjes, kaarsen, gordijnen of fotokaders… het zijn de kleine accessoires die de sfeer van een kot bepalen. Je kiest best voor twee kleuren, zodat je een zekere harmonie creëert in de kamer. Kies ook voor een mooie donsovertrek, die wordt meteen de eyecatcher van jouw nieuwe kamer!

17/09/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?