Snurk beddengoed: design dekbedovertrekken om in weg te dromen

Snurk beddengoed is beddengoed met een verhaal. Het begon met Le-Clochard: een daklozen dekbedovertrek. Zo’n dekbed slaapt natuurlijk enkel goed als je er ook daklozen mee helpt.

 Snurk beddengoed

Iedereen die onder een kartonnen dekbed of op een stoeptegel hoeslaken slaapt, steunt daklozen in Nederland. De opbrengst van het beddengoed ‘Le-Clochard’ gaat namelijk naar de Stichting Zwerfjongeren Nederland (SZN). Na Le-Clochard volgde ook het dekbedovertrek Le-Trottoir. Met de inkomsten financiert SZN woonprojecten. Momenteel schonk Snurk beddengoed meer dan € 40 000 aan SZN. Hiermee werd een nieuw tienermoederhuis in Enschede gemeubileerd.

Design dekbedovertrekken

Naast dit kartonnen dekbed en stoeptegel hoeslaken heeft Snurk nog verschillende leuke design dekbedovertrekken. Zo kan je slapen in een astronautenpak of een princessenjurk. Ook is er hip beddengoed waarbij het lijkt dat er een witte bh, wit hemd of sokken op je bed rondslingeren.

Hip beddengoed uit Nederland

Het beddengoed en de kussens worden ontworpen in Amsterdam, Nederland. Hierbij worden de oprichters Peggy en Erik bijgestaan door een technische fotograaf. Als de print voor het beddengoed klaar is, worden de prints in Portugal op het stof gedrukt.

Snurk beddengoed is gemaakt van 100% katoen. Gemaakt met perkaal en perkaline katoen. Hierdoor zijn de dekbedovertrekken duurzamer, zachter en soepeler.

28/06/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?