Slaapkamerstyling: dit kun je leren van Pinterest

slaapkamerstyling wit

Je slaapkamer is een van de meest persoonlijke ruimtes van het hele huis. Hoewel het vrij gebruikelijk is dat gasten de woonkamer en misschien ook de keuken inpalmen (de nieuwsgierigste exemplaren durven zelfs al eens een lade opentrekken en een boek uit de kast nemen), krijgen ze normaal gezien niet meteen de kans om zich op jouw bed te nestelen. Dat betekent niet dat je je slaapkamer niet met zorg moet inrichten, natuurlijk! Jouw ogen willen ook wat, en dankzij een goeie slaapkamerstyling kom je meteen tot rust. Voor deze 3 toptips moeten we Pinterest bedanken.

1. Een tapijt voor extra subtiliteit

Misschien associeer je tapijten niet meteen met een slaapkamer, maar dit accessoire past er wel perfect bij. Als je het goed legt, tenminste. De perfectionisten moeten zich even vermannen, want het bed precies in het midden van het tapijt planten, is echt passé. Symmetrie komt al snel stijf over, terwijl je met je slaapkamerinrichting het liefst de romantische en gezellige toer op wil. Bij een moderne slaapkamer hoort een lichtjes rommelige look – casual chic – en die heb je zo voor elkaar als je het tapijt ongeveer 2/3e onder het bed uit laat piepen.

slaapkamerstyling chic

2. Er gaat niets boven wit beddengoed

Je slaapkamer opfrissen kun je simpelweg door je bed zo netjes en zo proper mogelijk op te dekken. Een gekreukt dekbed dat achteloos op een hoopje aan het voeteneind gesmeten is: we worden er niet wild van. Het loont de moeite om te investeren in mooi beddengoed en elke ochtend de tijd te nemen om het ‘hotelstrak’ te trekken. Dus: stop het laken onder de matras en herstel je kussens in hun oorspronkelijke vorm. En hoewel ze misschien iets meer onderhoud vragen, is er absoluut niets méér uitnodigend dan witte lakens.

slaapkamerstyling wit

3. Dromen onder een kunstwerk

Door een groot kunstwerk boven je bed te hangen, geef je je slaapkamer meteen ietsje meer cachet. Met groot bedoelen we ook écht groot: als je schilderijtje drie keer in je kopkussen kan, ziet het resultaat er gegarandeerd zielig uit. Het ideale formaat ligt ergens rond 2/3e van je matras, maar zorg er wel voor dat het werk niet breder is dan het bed. Het spreekt voor zich dat schreeuwerige kleuren en drukke motieven niet de meeste gepaste keuze zijn voor je slaapkamerstyling. Ga eerder voor rustgevende taferelen, zoals landschappen of foto’s van water, en werk het geheel af met kussens of kaarsen in dezelfde kleuraccenten. Zennnnn.

slaapkamerstyling kunstwerk

 

 

14/09/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

HB
Hanneke Bergen

Ik vind het heerlijk om mij op een regenachtige zondag terug te trekken in mijn slaapkamer met een spannend boek. Nu is alleen de inrichting in mijn slaapkamer niet bepaald sfeervol. Ik was daarom op internet even opzoek naar inspiratie. Ik moest wel lachen om de titel van jouw blog. Ik ben namelijk super verslaafd aan Pinterest, maar dacht laat ik eens verder zoeken. In mijn slaapkamer ligt een laminaten vloer, in de winter best wel koud soms. Je idee van een tapijt op de grond vind ik echt super leuk. Heb je misschien een leuk adresje waar ik terecht kan voor unieke tapijten?

Groetjes Hanneke