Met de juiste slaapkamer kleuren slaap je op beide oren

Een goede nachtrust is dé garantie voor een productieve dag … En toch slapen we vaak te weinig uren per nacht om uitgerust op te staan. Voor je op zoek gaat naar een remedie voor dat chronische slaaptekort moet je misschien eens stilstaan bij de inrichting van je slaapkamer. Want wist je dat kleuren je slaapgedrag beïnvloeden? Ontdek hier welke kleuren je een zalige nachtrust bezorgen … en welke niet.

Blauw in de kou?

Blauw wordt vaak uit de slaapkamer geweerd omdat het een koele kleur is. En inderdaad, je badkamer oogt al snel kil als je kiest voor blauw als basiskleur. Maar dat is makkelijk op te lossen met de juiste accessoires en materiaalkeuzes. Kies voor de juiste blauwtinten en je nachtrust zal positief beïnvloed worden door het rustgevende aspect van deze basiskleur. Onrustige types komen weer tot zichzelf in een blauwe slaapkamer. ‘Feeling blue’ klinkt in deze context al een pak minder negatief, toch?

Geel en groen: heldere kleuren in de slaapkamer

Het zijn misschien geen standaardkleuren voor de slaapkamer en je verwacht ze wellicht eerder in de keuken of werkkamer, maar toch doen geel en groen het eveneens goed als slaapbevorderende kleuren. Fris als ze zijn, zorgen ze voor rust en helderheid in een hoofd vol kopzorgen. Dat zorgt ervoor dat je makkelijker inslaapt. Het gevolg? Een heerlijke nachtrust en een ochtendstond vol energie!

Donkere kleuren in de slaapkamer

In tegenstelling tot wat vaak wordt aangenomen, zijn donkere kleuren niet altijd een goede optie in de slaapkamer. Bruin en grijs versterken de melancholie en zwaarmoedigheid, donkerpaars werkt dan weer té stimulerend op het brein. Paars staat niet voor niets bekend als de ‘creatieve’ kleur die inspirerend werkt. Het zet je geest aan het werk, en dat heb je nu net niet nodig als je rustig wilt inslapen.

Ons advies?

Mijd paars en ga voluit voor blauw in de slaapkamer. Vang het kille aspect van blauw op, door te combineren met zachte materialen en warme accessoires: een donzig tapijt op de vloer, kussens op het bed, een fluwelen leesfauteuil, … Door te kiezen voor de juiste slaapkamer kleuren, win je slaapuren en sta je uitgeruster op.

06/01/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?