Zes blunders die je slaapkamer interieur vergallen

We maken van onze slaapkamer graag het gezelligste plekje in huis. Het is dan ook de plek bij uitstek om tot rust te komen. Toch wordt er in de slaapkamer vaak gezondigd tegen een aantal interieurbasisregels. Ga je binnenkort je slaapkamer interieur opsmukken, vermijd dan deze fouten.

Vermijd de catalogus-look in je slaapkamer

In catalogi van meubelwinkels ziet een slaapkamer met passende nachtkastjes, spiegel en dressoir er heel mooi uit. Toch vermijd je best die catalogus-look, wegens te saai. Probeer wat variatie te brengen in de keuze van je slaapkamermeubilair! Ga voor minstens één meubel of accessoire dat er écht uitspringt. Zo breng je kleur en dynamiek in je slaapkamer.

Overdrijf niet met kussens

Nog zoiets dat we vaak in reclamefolders zien: bedden die letterlijk bedolven worden onder de kussens. Erg praktisch is het allemaal niet. Bovendien geeft het een rommelige indruk. Weg ermee dus!

Sfeerlicht versus leeslicht in de slaapkamer

Sfeerverlichting maakt het al gauw gezellig in de slaapkamer, maar vergeet ook geen leeslampje aan elke zijde van het bed. Zo kun jij in alle rust lezen zonder dat je bedpartner die al aan het slapen is daar hinder van ondervindt.

Investeer in een kwaliteitsmatras!

Deze heeft niet rechtstreeks met het Interieur te maken – eerder met slaapcomfort – maar we willen hem je toch niet onthouden omdat hij zo belangrijk is! Een matras is letterlijk het centrum van je slaapervaring. Een degelijke matras kan het verschil betekenen tussen met tegenzin opstaan met pijn in je rug of zo fris als een hoentje aan je dag beginnen.

Geen kleurexperimenten in de slaapkamer

Wij houden van kleur, maar in de slaapkamer houd je het toch beter sober. Onthoud dat je tot rust wilt komen in de slaapkamer. Schreeuwerige kleuren en patronen op de muren zijn dan uit den boze. Er zijn andere leefruimtes om je aan een kleurexperiment te wagen!

Weg met de tv!

Een slaapkamer dient om te slapen (en andere vormen van entertainment), maar niet om de laatste aflevering van je favoriete tv-serie te bekijken. Bewaar de rust en sereniteit in de slaapkamer en gooi die tv buiten. Je nachten zullen er wel bij varen!

29/01/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?