Slaapkamer inrichting

Als er een ruimte is in huis waar we letterlijk tot rust komen, dan is het de slaapkamer wel. Bij een geslaagde slaapkamer inrichting staat een rustgevend gevoel dan ook centraal. Enkele leuke interieurtips om van jouw slaapkamer een droomkamer te maken!

Slaapkamer inrichting

Ooit volstond een eenvoudig bed, tegenwoordig zijn een televisie, nachtkastjes, kunst aan de muren, een spiegel en een kleerkast of een dressing vaste waarden geworden in de slaapkamer. We merken ook steeds vaker dat de badkamer in de slaapkamer wordt geïntegreerd. Opdat jouw slaapkamer een maximum aan rust uitstraalt, kan je best kiezen voor warme materialen. Neem bijvoorbeeld geen keramische tegels, maar kies eerder voor een warme parketvloer of vast tapijt. Ook met verlichting kan je de aangepaste sfeer in de slaapkamer creëren. Interieurarchitect An Van Loo raadt aan om met indirecte verlichting te werken. Voorzie wandverlichting of een gepast nachtlampje om te lezen in bed en indirect licht achter het bed wanneer je vanuit het bed tv wil kijken.

Slaapkamer kleuren

Voor de kleur slaapkamer geldt een basisregel: kies voor kleuren die rust uitstralen. Neutrale kleuren, pasteltinten en blauw zijn het meest geschikt als kleuren voor slaapkamer. Momenteel zijn ook slaapkamers in diep, nachtblauw in.

Slaapcomfort

Een goed bed met een goede matras zijn de basis van een droomslaapkamer. Een boxspring vormt hierbij een ideale optie. En met aangepast bedlinnen waan je jou meteen in de zevende hemel! Heb je last van slaapproblemen? Ook dan zijn er enkele tips die je bij jouw slaapkamer inrichting kunnen helpen!

 

26/03/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?