Je slaapkamer inrichten: tips voor een betere nachtrust

slaapkamer inrichten tips

Al je taken en klusjes lijken plots heel wat lichter wanneer je helemaal uitgeslapen bent. Er bestaat dan ook geen betere voorbereiding om met een goed humeur aan de dag te beginnen dan een heerlijk nachtje slapen! Slaap jij al enkele weken, maanden of zelfs jaren slecht? Misschien zit de inrichting van je slaapkamer er wel voor iets tussen. Wij geven je alvast enkele tips om je slaapkamer om te toveren tot een oase van rust.

Rustgevende pasteltinten op de muren

Drukke motiefjes en originele accessoires beperk je in je slaapkamer het best tot plaatsen die je vanuit je bed niet kunt zien. Om zo snel mogelijk in de armen van Morpheus te liggen, mijd je maar beter ook felle kleurtjes en donkere tinten op de muren. De meest rustgevende sfeer creëer je door je slaapkamermuren in zachte pasteltinten te schilderen.

tips slaapkamer

Het bed in het middelpunt van de belangstelling

De meeste mensen staan er niet bij stil, maar de positie van ons bed heeft wel degelijk een invloed op onze nachtrust. Plaats je bed zo ver mogelijk uit de buurt van ramen en deuren, zodat je geluiden van buitenaf tot een minimum beperkt. Vergeet ook niet om je bed tegen een muur te plaatsen, zodat je maximaal gebruik maakt van de ruimte. Niemand slaapt graag in een slaapkamer die beklemmend aanvoelt, toch?

Je slaapkamer inrichten: let op de oriëntatie

slaapkamer inrichten tipsIs je slaapkamer naar het oosten gericht? Dan zal de zon, zeker in de zomer, al vanaf de vroege uurtjes door je ramen komen piepen. Gelukkig geen probleem dat je niet kunt oplossen met verduisterende gordijnen of stores. Is je slaapkamer zuidelijk georiënteerd? Ook dan zijn verduisterende gordijnen een must, want zonder voelt je slaapkamer ’s avonds algauw aan als een serre. Als je slaapkamer naar het noorden is gericht, geldt het omgekeerde en is de kans groot dat je extra verwarming moet voorzien.

Heb jij de bouwkriebels te pakken? Woningen Blavier helpt je met veel plezier de slaapkamer van je dromen – en om het even welke andere kamer van je nieuwe woonst – te bouwen! Vraag gerust onze catalogus aan of contacteer onze adviseurs voor meer informatie.

 

04/05/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?