Slaapkamer inrichten: creëer een gezellige look met laagjes

Nog op zoek naar leuke ideeën om je slaapkamer in te richten? Overweeg dan eens om te werken met laagjes. Laagjes zijn helemaal hip en passen in elk type interieur. Bovendien is het helemaal niet moeilijk om je slaapkamer mooi te decoreren wanneer je in laagjes werkt. Echt een handig idee!

Je slaapkamer decoreren met laagjes, een origineel idee

Deze interieurtrend past in elk type slaapkamer. In een landelijke slaapkamer zorgen laagjes voor een gesofisticeerde look, terwijl ze ook ideaal zijn om wat kleur en gezelligheid aan te brengen in een moderne slaapkamer. Maar hoe begin je nu precies aan de uitvoering van dit originele slaapkamer idee? We leggen je de trend duidelijk uit.

Slaapkamer decoreren in laagjes: stappenplan

Dit zijn de verschillende lagen die je kan gebruiken. We beginnen aan het hoofdeinde van je bed en werken naar de voeten toe.

  • Een versierd hoofdbord voor je bed. Hoofdborden zijn beschikbaar in verschillende modellen en kleuren: staal, stof, leder, zwart of met een gekleurde print, de keuze is aan jou.
  • Kussens voor je bed. Hiermee kan je twee lagen maken. Ten eerste zijn er de grote kussens om op te slapen. Daarnaast kan je ook werken met sierkussens. Gebruik verschillende groottes, kleuren, patronen en materialen per laag om het effect te versterken.
  • Lakens en dekens of een dekbedovertrek. Kies een setje dat bij de rest van je slaapkamer past. Kijk naar de gebruikte patronen, kleuren en stoffen om daar je lakens en dekens op af te stemmen.
  • Hier bovenop leg je een leuke sprei of plaid, bij voorkeur in een ander materiaal dan de rest van je beddengoed, maar wel in een bijpassende kleur.
  • Aan het voeteinde van je bed plaats je een bankje, bij voorkeur zonder leuning. Handig om even op te zitten en ook decoratief erg mooi. Dit bankje kan je op zijn beurt aankleden met plaids en kussens. Zo maak je je slaapkamer met laagjes helemaal compleet!
09/09/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?