Maak plaats: 5 ideeën voor een kleine slaapkamer

blauwe slaapkamer

De plaats waar je de dag begint en eindigt, maar vooral de plaats waar je even tot rust kan komen. Inderdaad, we hebben het hier over de slaapkamer. Heb je maar een beperkte oppervlakte beschikbaar om er iets gezelligs van te maken? Niet getreurd, met deze 5 ideeën voor een kleine slaapkamer maak je creatief gebruik van de beschikbare ruimte.

Hoog en droog

Doe de deur van je slaapkamer open… blijf nu even in de deuropening staan, vooraleer je binnenwandelt. Kijk eens goed naar de ruimte. Valt er jou iets op? Jazeker, hoe meer we naar het plafond kijken, hoe leger de kamer oogt. Hier maak je handig gebruik van door in de hoogte te werken. Een goed voorbeeld: een bed in de hoogte of de gekende hoogslaper. Zo creëer je onder het bed heel wat extra plaats, waar je dan nog dozen met spullen kunt stockeren. Bij een hoogslaper is de ruimte onder het bed zelfs zo groot dat je er makkelijk een bureau of zitbank onder kwijt kan. Let wel op, want een dutje tijdens het studeren is dan wel heel verleidelijk. Grotere dozen voelen zich het best op de grond in een hoekje van de kamer of in een kast, als daar nog plaats voor is. Maar 1 ding is uit den boze wil je het ruimtegevoel vergroten: dozen stapelen doe je best niet!

multifunctioneel bed
Foto door: cinius.com

Opgeruimd staat netjes

Niets dat jouw kamer optisch meer doet krimpen dan rondslingerende spullen. Precies een bom ontploft in jouw kamer? Dan hoef je DOVO niet meteen te bellen, maar wel gewoon alles netjes op te ruimen. Vuile sokken in de wasmand, bananenschil bij de compostbak en die cursus marketing terug in de boekenkast. Alle spullen weg toveren, zal je helaas niet lukken. Maar voorwerpen die de sfeer van jouw kamer verpesten kan je wel slim wegstoppen. Verberg die kleine prulletjes achter grote items, zoals fotokaders of trofeeën. Zo zie je enkel de mooie voorwerpen die vooraan staan en de rommel erachter… Die lijkt wel verdwenen!

rommelige slaapkamer

Laat je kleine slaapkamer groeien met kleur

Je kamer laten groeien, kan dat? Ja hoor, met kleuren kan je een heel nieuwe dimensie geven aan jouw kleine slaapkamer. Lichte tinten vergroten de ruimte, terwijl donkere tinten juist het tegenovergestelde effect hebben. Maar vind je een effen witte, grijze of lichtroze tint wat saai? Dan wissel je die verfborstels gewoon in tegen behangpapier. Zo heb je ruimtelijk behang dat jouw kamer een heel nieuwe en open sfeer geeft. ‘S morgens wakker worden in het Zoniënwoud, de Sahara of aan de kust… je zou voor minder gaan dromen!

behangpapier bergen
5 ideeën voor een kleine slaapkamer

Wat niet weet, niet deert

Je kan het ook over een totaal andere boeg gooien, maar dat vraagt natuurlijk wat meer lef en durf. Een kleine kamer? Daar weet ik niets van. Je steekt je kamer in een bepaalde stijl of thema en trekt je niets aan van het gebrek aan plaats. De grootte van de kamer is niet meer het eerste waar je aan denkt, maar het is de leuke inrichting van je kamer die in het oog zal springen. Jungle, romantisch, industrieel of Scandinavisch: het kan allemaal zolang jij je er maar helemaal zen van wordt.

jungle thema

20/10/2018

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?