De succesformule voor een leeshoekje in de kinderkamer. Voorlezen was nog nooit zo leuk.

leeshoekje kinderkamer

Wist je dat 9 op de 10 kinderen zelf vragen om voorgelezen te worden? In 99% van de Vlaamse gezinnen gebeurt dat ook écht. Logisch, want voorlezen is het uitgelezen (pun intended) moment om even tijd te maken voor quality time met je kinderen. Voorlezen kan overal, in de tuin, op bed of zelfs wanneer de kinderen in bad zitten, maar wat het écht afmaakt is een gezellig leeshoekje in de kinderkamer. Met deze tips wordt voorlezen nog leuker!

Dit heb je nodig voor een leeshoekje in de kinderkamer

Een knus leeshoekje in de kinderkamer creëer je in een handomdraai. Met deze 3 ingrediënten kan het niet mislukken!

Woorden, letters, zinnen… & boeken

De basis voor een leeshoekje? Boeken! Een boekenkast is de meest voor de hand liggende optie om de boeken te bewaren & uit te stallen, maar het kan ook leuker op een heel eenvoudige manier. Stal de boeken uit in lege appel- of wijnkistjes die je op elkaar stapelt of hang tijdschriftenrekjes aan de muur. Kinderboeken zijn immers niet alleen mooi vanbinnen, maar vaak ook aan de buitenkant… en boeken zien doet boeken lezen!

boeken kinderkamer
Een open boekenrekje zorgt voor extra sfeer & goesting om te lezen! Foto bij ikea.com (Pinterest).

Wist je dat meer dan de helft van de kinderen sneller zelf zal beginnen lezen wanneer er boeken zichtbaar of binnen handbereik staan?

Nét voldoende licht

Een tweede vereiste voor een voorleesplekje is licht. Dat is misschien de moeilijkste stap van de 3. Zorg ervoor dat het licht fel genoeg is om je ogen niet te pijnigen en voldoende te kunnen zien, maar zacht genoeg om de gezelligheid te bewaren – en misschien zelfs indommelende kinderen niet wakker te maken. De ideale optie? Dimbare led verlichting!

Zacht, zachter, zachtst: hoe meer kussens, hoe liever

Ten slotte moet jullie eigen voorleeshoekje ook vooral comfortabel zijn. Hoe je voor dat comfort zorgt op een eenvoudige & betaalbare manier? Met kussens! Kies kussens in zachte tinten om de aandacht niet van het boek te halen en rust te creëren. Maak het af met een paar dekentjes om ook de kou geen kans te geven.

leeshoek met kussens in roze tinten
Ga je resoluut voor 1 kleur in de kinderkamer? Trek die dan door in de leeshoek voor rust.

Leeshoekje klaar? Voorlezen maar!

Deze leeshoekjes hebben alvast alles in huis om elk voorleesmoment om te toveren tot een magische herinnering.

23/01/2021

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?