Kinderkamerbehang: ideeën voor prinsen en prinsessen

Het behangpapier in je kinderkamer thuis of bij je oma en opa blijft in je geheugen gegrift. Heb je zelf kinderen? Dan wil je dat ze net zo’n fijne herinneringen overhouden aan hun eigen kamer, toch? Een speels behang geeft iets extra’s aan de kinderkamer. Maar welke muurdecoratie of welk behang past het best bij de kamer van je kind?

Enkele ideetjes voor de muurdecoratie van de kinderkamer

Het behang in de kinderkamer mag al ietsje fantasie-  en kleurrijker zijn dan in de woonkamer. Het is een plek waar draken worden verslagen en de eerste tranen vloeien voor een liefje.

 

Enkele tips:

 

1.     Behang met een thema

Je kunt van de kinderkamer een heuse themakamer maken, met junglebehangpapier bijvoorbeeld, of scènes uit Disney-films. De mogelijkheden zijn zeer breed. En hoe feller de kleuren, hoe ‘cooler’ de kamer.

2.     Kleurplaten

Als je kinderen handig zijn met stift en potlood, zijn kleurplaten zeer origineel als muurdecoratie. Met thema’s van wereldsteden en kunstenaars kunnen kinderen op een speelse manier kennismaken met kunst en cultuur. Londen en Parijs krijgen kleur dankzij je kids.

3.     Magneetbehang

Posters aan de muur: wie heeft ze niet opgehangen in zijn tienerkamer? Met magneetbehang kunnen die posters netjes met magneten opgehangen worden.  Als je kind dol is op dieren, is er magneetbehang met print. Een megagroot konijn op de muur geeft wat extra pit aan de kinderkamer.

4.     Muurstickers

Muurstickers zijn ideaal om de kinderkamer te laten meegroeien met je kind. Zijn de beertjes plots ‘stom’, dan verwijder je ze zonder de muur te beschadigen en hang je in een wip een nieuw design aan de muur. Zo geef je de kamer een totaal andere look. Wel zo makkelijk!

22/05/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?