Je slaapkamer wordt een gaapkamer met deze decoratietrends

slaapkamer decoratie

Met deze simpele trucjes maak je van je slaapkamer een echte ‘gaapkamer’. Even verduidelijken: daarmee bedoelen we niet ‘een kamer waar je spontaan van in slaap valt’ (al is dat natuurlijk ook mooi meegenomen …), maar wel een kamer waar je je vergaapt aan de toffe decoratiespullen en je je ogen volop de kost kunt geven.

We maken … een torentje van kussens

Torentjes zijn altijd goed nieuws – denk maar aan die grote toef slagroom op je dessert of die knisperende berg schuim op je kokendhete bad. Heerlijk! We trekken de lijn graag door naar de slaapkamer en raden een grote stapel kussens aan als instant sfeermaker. Wees niet bang om prints te mixen. Streepjes en bloemen, geometrische figuren gecombineerd met bolletjespatronen: hoe gekker, hoe liever. De enige voorwaarde is dat je je bedlinnen relatief neutraal houdt. (Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je met hoofdpijn gaat slapen.)

slaapkamer decoratie

Lege-muren-manie ofte: horror vacui

Krijg jij ook de kriebels van lege muren? Dan is de kans groot dat dit precies de reden is waarom je de inrichting van je slaapkamer nog niet 100 procent geslaagd vindt. Nochtans heb je die lege muur achter het hoofdeinde zó gedecoreerd. Gerangschikt van veel naar totaal géén werk:

  • Vrolijk de slaapkamer op met een eigen muurschildering
  • Kleef enkele muurstickers om de boel op te vrolijken
  • Hang een kleurrijke quilt op

Alles in verhouding

Wanneer de decoratie-items in je slaapkamer niet in verhouding zijn, geraakt ook je lichaam in een mum van tijd uit balans. Een kingsize bed vergezeld van een mini nachtlampje – of omgekeerd: een eenpersoonsbed met daarnaast een kroonluster die lijkt neergedaald van het plafond van een koninklijke balzaal? Geen goed idee … Zorg ervoor dat alle spullen en meubelstukken qua grootte mooi op elkaar afgestemd zijn.

slaapkamer decoratie

Ultieme slaapkamerdecoratie? Een tapijtje!

Wie zijn of haar slaapkamer wil (her)inrichten, staat waarschijnlijk vooral stil bij de decoratiespullen die op ooghoogte belanden. Het beddengoed, het nachtlampje, de kunstwerkjes of foto’s aan de muur, … Toch loont het om ook je ogen eens neer te slaan en je slaapkamervloer een beetje aandacht te geven. Niet zuchten: we vragen je niet om je parket opnieuw te beginnen schuren! Een tapijtje leggen volstaat. Het is heerlijk om dat warme bedgevoel nog even vast te houden door je voeten niet meteen na het opstaan rechtstreeks op de koude grond te moeten zetten – en een vloerkleedje is natuurlijk ook gewoon mooi.

 

18/03/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?