Je slaapkamer knus inrichten voor de herfst

slaapkamer inrichten wit

De herfst staat voor de deur, en dat seizoen maken we maar best zo aangenaam mogelijk. Lees: dekentjes op de terrasstoelen om toch nog heel even te genieten van het buitenleven, een extra plaid op bed om je voeten warm te houden, en de open haard die misschien al een keertje mag worden aangestoken. Ook in de slaapkamer kun je het herfstgevoel binnenhalen, door ze zo knus en gezellig mogelijk in te richten. Hoe je dat aanpakt? Met deze interieurtips zetten we je alvast op weg.

Bonte boel

Echt bont is natuurlijk uit den boze, maar niets houdt je tegen om je slaapkamer te decoreren met heerlijk zachte en dikke plaids in namaakbont. Zo’n dierlijk accessoire verleent je slaapkamer de rustieke look, die we associëren met riante landhuizen waarin de bewoners hun jachttrofeeën uitstallen. Ideaal voor de country-style-liefhebbers onder ons!

slaapkamer inrichten bont

 

Het ene wit is het andere niet

Een witte slaapkamer mag dan al koel lijken, dat hoeft ze niet per se te zijn. Zeker niet als je verschillende witttinten combineert met verschillende stoffen en texturen. Je maakt je slaapkamer herfst- en zelfs winterklaar als je slim aan de slag gaat met wit. Enkele praktische tips:

  • Wit met blauwe, groene en grijze ondertonen komt koel over. Combineer dit coole wit met zachte texturen als wol, fluweel en fleece.
  • Warmere wit- of crèmetinten brengen knusheid in de slaapkamer. Mooi in combinatie met lichtgrijze accessoires.

slaapkamer inrichten wit

 

Je slaapkamer donker inrichten

Je kunt natuurlijk ook voor het complete omgekeerde gaan: zwart. Want ook donkere kleuren brengen herfstige gezelligheid naar de slaapkamer. Uiteraard moet je er niet mee overdrijven, want te veel duisternis in een kamer kan een depressief effect creëren. Maar hier en daar een donker accent kan zeker. Een zwarte overtrek voor je beddengoed, enkele kussens in donkere herfstkleuren als aubergine, paars of roestbruin, of een hoogpolig tapijt in een warme, donkere kleur: keuze te over voor wie in de herfstmood wil komen.

slaapkamer inrichten donker

 

10/09/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?