Je slaapkamer inrichten volgens de regels van feng shui

Moet je elke avond heel wat kuddes schaapjes tellen voor je in slaap valt? Misschien ligt het aan stress op het werk, ongezonde eetgewoontes, een slechte matras … of aan het interieur van je slaapkamer. Vermoed je het laatste? Dan is je slaapprobleem makkelijk opgelost! In dit artikel lichten we toe hoe je je slaapkamer inricht volgens de regels van feng shui.

Waarom je slaapkamer inrichten à la feng shui?

Feng shui is een oude Chinese filosofie die draait rond het creëren van harmonieuze omgevingen waarin mensen helemaal tot rust komen. Omdat we meer dan een derde van ons leven doorbrengen in de slaapkamer, zijn er redenen te over om je slaapkamer een feng-shui-make-over te geven. Tenzij je natuurlijk een hekel hebt aan slapen als een roosje …

Beter slapen dankzij feng shui: enkele tips

Volgens feng shui beïnvloedt het interieur van een kamer de manier waarop energie (chi) door de ruimte stroomt. In het ultieme interieur heerst er een perfecte balans tussen yin en yang en viert sereniteit hoogtij.

1.    Boeken niet toegestaan

Doet jouw slaapkamer ook dienst als bibliotheek? Kies alvast een ander plekje voor je literatuur , want volgens feng shui zijn boeken in de slaapkamer uit den boze. Boekenkasten -en planken stralen dreiging uit – stel je voor dat al die boeken straks op je hoofd donderen – en de inhoud van de boeken vervuilt je slaap, aldus feng-shui-specialisten.

2.    Heerlijk dromen in een feng shui bed

  • Hou de ruimte onder je bed vrij. Heb je echt geen ander plekje vrij voor je opbergdozen? Stapel de dozen dan niet te hoog, zodat de chi nog steeds vlot onder je bed kan stromen.
  • Toe aan een nieuw bed? Kies liever een houten bed dan een van metaal. Metaal verstoort namelijk de elektromagnetische golven in de ruimte.
  • Hang geen planken, foto’s of schilderijen boven je bed. Volgens feng shui registreert ons onderbewustzijn alles om ons heen terwijl we slapen.
  • Ook spiegels vermijd je maar beter. Kun je er echt geen afscheid van nemen? Zorg er dan voor dat je je reflectie niet kunt zien wanneer je in bed ligt.
  • Plaats je bed op een plek die je toelaat om de deur te zien. Dat geeft een veilig gevoel.

3.    Rustgevende kleuren voor de slaapkamer

Een slaapkamer inrichten volgens de kunst van feng shui gaat uiteraard gepaard met een rustgevend kleurenpalet. Kies voor zachte kleuren die liefde en tederheid uitstralen.

 

Voor je beddengoed en gordijnen werken warme kleuren (roze, rood, aubergine, …) het best. De muren schilder je bij voorkeur in koele kleuren zoals wit of blauw.

Bron: Femme Actuelle

 

 

05/12/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?