Je slaapkamer inrichten: 7 eenvoudige interieurtips

Bij het inrichten van de slaapkamer stoot je vaak op een aantal onvoorziene problemen. Vaak gaat het om heel praktische zaken. We geven je alvast zeven tips die het inrichten van je slaapkamer vast zullen vergemakkelijken.

1)      Plaats een kleerkast zo dicht mogelijk bij de slaapkamerdeur. Je zal blij zijn als je met een zware wasmand niet heel de kamer meer door moet om alles op zijn plaats te leggen.

2)      Is je slaapkamer beperkt in ruimte? Kies dan voor kasten met schuifdeuren. Zo verlies je geen kostbare ruimte bij het opentrekken van de laden. Zet een ladenkast ook gerust aan het voeteneinde van je bed. Ook een dekenkist is een uitstekend idee om ruimte te besparen in je kasten. Bovendien kun je er op zitten als je je schoenen aandoet.

3)      Lees jij graag in bed? Voorzie dan hoge leeslampjes. Die zorgen voor een zee van licht. Hang er ook altijd twee. Zo kan je partner rustig slapen terwijl jij leest.

4)      Hou je niet in om oude en lelijke radiatoren en verwarmingsbuizen te overschilderen. Doe je dat in de kleur van de wanden, dan vallen ze bovendien niet meer op.

5)      Vergeet bij het inrichten van je slaapkamer niet te kijken wat er onder je vloerbedekking zit. Wie weet verhult dat lelijke vloertapijt wel een rustieke plankenvloer … Even opschuren en je hebt een splinternieuw parket!

6)      Zet je nachtkastje niet vol met spulletjes en snuisterijen. Less is more, ook in de slaapkamer … en vooral veel sneller bij het poetsen! Een sober nachtkastje is in een handomdraai weer schoon.

7)      Heb je graag een hotelgevoel in je slaapkamer? Bedek je bed dan met zoveel mogelijk textiel. Leg onder elk kussen nog een extra kussen met een eigen hoes. Dat kan in een bijpassende of een contrasterende kleur.

Heb jij nog interieurtips die bij het inrichten van de slaapkamer handig kunnen zijn? Deel ze gerust met ons!

08/10/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?