Je bed zomerproof maken in 4 stappen

bed zomer

Hoe zorg je ervoor dat je in de zomer heerlijk slaapt, ondanks het gezoem van muggen en de zwoele warmte? Laat je inspireren door onze tips om je bed helemaal zomerklaar te maken. Want het moment waarop je die extra deken moet bovenhalen omdat de winterkou buiten zijn opwachting maakt, is gelukkig nog lang niet daar. (Hoera!)

1.      Weg met die laagjes

In de winter dek je jezelf het liefst toe met een donsdeken en eventueel zelfs nog een extra dekentje erbovenop – om die koude voeten lekker warm te houden. Maar wanneer de temperaturen in het voorjaar beginnen te stijgen, is het zaak om dat donsdeken te vervangen door een lichter exemplaar. Tegenwoordig zijn er seizoensdekbedden in de handel die precies daarop voorzien zijn: een dik exemplaar voor de winter, een dunner exemplaar voor het zomerseizoen.

2.      Kies voor lichte stoffen

Ook je beddengoed mag een stuk lichter in de zomer. Geen winters, flanellen omhulsel meer voor je dekbed, wél een bedovertrek in een lichtere stof – denk aan linnen, katoen of satijn. Voelt heerlijk licht en fris aan tijdens warme zomerse nachten!

bed zomer

Tip: bedek jezelf altijd tijdens je slaap, al is het maar met een katoenen laken. Wanneer het transpiratievocht dat je lichaam ’s nachts produceert verdampt, zou je het weleens onbewust koud kunnen krijgen en ’s morgens last hebben van stramme spieren.

3.      Richt de slaapkamer anders in

In de zomer draag je ook niet je donkerste kleren, toch? Verruil de donkere kleuren daarom ook in de slaapkamer voor lichte (pastel)tinten, die je vanzelf een fris en vrolijk gevoel bezorgen. Vervang donkerpaars door lila of roze, donkerblauw door babyblauw, donkergroen door curry of lichtgeel, … en sta versteld van wat dat doet met je humeur!

bed zomer

4.      Zomers bed, zomerse slaapkamer

Ook je bed kun je aankleden met extra zomerse accessoires, zoals lichtere kussens of een doorschijnend hemelbed. Vergeet niet om je bed regelmatig te verluchten: gooi al het beddengoed eraf en zwaai de ramen open, zodat er ook door de kamer wat frisse lucht waait.

Slaap zacht!

28/07/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?