Ideeën voor je slaapkamer: wakker worden was nog nooit zo aangenaam!

slaapkamer zachte verlichting

Wist je dat je beter slaapt in een mooie slaapkamer en dat je slaapkamerinterieur bepaalt of je goed- dan wel slechtgezind wakker wordt? Niets is beter om je dag te beginnen dan wakker worden in een mooie slaapkamer. Maak van jouw slaapkamer daarom een aangename (slaap)plek. Deze trucjes helpen je alvast op weg.

Slapen in alle comfort

Je brengt er gemiddeld zeven uur per nacht in door; kies dus een bed dat helemaal op jouw lichamelijke behoeften is afgestemd. Dat betekent dat het groot genoeg moet zijn, zowel in de lengte als in de breedte, om aangenaam te slapen. Besteed ook ruim aandacht aan je matras. Moet die zacht of juist stevig zijn?

De indeling van je slaapkamer

Je bed is het centrale element van je slaapkamer. Zorg ervoor dat het niet te dicht bij de andere meubels staat en dat je er makkelijk rond kunt wandelen.

Eenvoudige decoratie

Vermijd te veel en te ‘zware’ decoratie in de slaapkamer. Geef de voorkeur aan één groot slaapkamermeubel en combineer dat met verschillende kleinere meubelstukken in de hoeken van de kamer. Hetzelfde geldt voor de decoratie: liever maximaal twee objecten op de sobere kasten dan tientallen snuisterijen verspreid over de hele kamer. Berg rondslingerende spullen op in manden of dozen die je makkelijk aan het zicht kunt onttrekken. In een opgeruimde kamer slaap je beter!

Ideeën voor de verlichting van je slaapkamer

slaapkamer zachte verlichting

Vermijd agressief, hard licht ga voor zachte verlichting in de slaapkamer. Hou je bioritme in balans dankzij een lichttherapielamp, die ’s ochtends gradueel almaar intenser licht verspreidt in de slaapkamer – net zoals zonlicht dat zou doen. Het zorgt ervoor dat je ook op donkere winterdagen tóch energiek wakker wordt.

Verduisterende gordijnen

Wist je dat een verduisterde kamer je slaap bevordert? In een donkere slaapkamer slaap je dieper en word je minder vaak wakker. De straatverlichting die via de ramen je slaapkamer in schijnt, kan je slaap dus verstoren. De oplossing? Kies voor sterk verduisterende gordijnen.

Mooie muurdecoratie in je slaapkamer

Slaapkamer muur sticker

Slaapkamer muur sticker

Uiteraard wil je graag wakker worden in een slaapkamer met een aangename sfeer. Die sfeer kun je zelf bepalen door een mooie muurdecoratie te voorzien in je slaapkamer. Papieren vlinders of sterretjes aan de muur, of muurstickers: doorgaans hoef je niet veel geld uit te geven aan sfeervolle prints of items op je slaapkamermuur.

Welterusten!

 

06/01/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?