Hoe richt je een leuke jongenskamer in? Ontdek hier de tips & tricks

groene jongenskamer, felgeel deken, bureau

Tijd om de jongenskamer van je kleine bengel in te richten en nog op zoek naar enkele originele tips? Ontdek hier hoe je die kinderkamer leuk inricht.

Onmisbaar: de dino

Het stereotiepe dier dat altijd in een jongenskamer past? De dinosaurus! Je kunt natuurlijk hier en daar voor enkele bescheiden dino-accessoires kiezen, maar wat dacht je van een complete dinokamer waarin alles wordt aangepakt? Denk aan een opvallend bureau, een stoer bed met bijbehorend kinder dekbed en leuke lampen! Zelfs de hele kamer tot leven laten komen dankzij behang vol dinosaurussen is perfect mogelijk.

blauw dekbedovertrek met dino's op
Met een leuke dekbedovertrek maak je al heel wat sfeer! Foto door Pamuka (Pinterest)

Helemaal hip in de industriële stijl

De industriële stijl is de laatste jaren weer helemaal hip. En ook in een jongenskamer past die stijl perfect. Hoe je dat industriële in de slaapkamer krijgt? Denk aan unieke lockerkasten, een houten bureaublad met steigerbuizen als poten … Combineer dat op een speelse manier door er kleurrijke kussentjes en dekentjes aan toe te voegen. Zeker in een kinderkamer is dat erg belangrijk.

industriële zwart-witte kamer
In een industriële kamer komt je zoon meteen tot rust na een drukke dag vol speelpartijtjes.

Mix het met vintage

Een stijl die heel mooi bij het industriële past – en bovendien ook nog eens erg populair is? Vintage! Die stijl doet denken aan vroeger: er komen veel oude bekende elementen terug. Denk bijvoorbeeld aan het leuke speelgoed uit oma’s tijd of zo’n leuke oude zetel. Maar een ding staat vast: jij krijgt een sfeervolle, stoere kamer.

Vergeet het favoriete figuurtje niet

jongenskamer, groene muur, blauw dekbed, vier rode poefs
Is je zoon fan van een bepaald figuurtje? Laat dat dan gerust terugkomen in de kamer! Foto door Gladwel Imbaali (Pinterest).

Een kind is vaak helemaal gek op een figuurtje of personage uit een bepaalde serie, film of strip. Jouw kleine knaap ook? Dan is het natuurlijk leuk om de kamer in de stijl van je favoriete serie in te richten. Met simpelweg wat verf en kasten in bepaalde kleuren creëer je al een heel andere sfeer!

12/09/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?