Een moderne slaapkamer met barokke elementen

Je houdt van de barokstijl maar je woont helaas niet in een groot kasteel? Geen nood, ook een gewone slaapkamer kan je inrichten in barokstijl! Is barok niets voor jou? Lees toch even verder, want barokke elementen kunnen ook aan een modern interieur een speciale toets geven.

Grote meubels, luxueus gevoel

Wie de echte barokke stijl wil nabootsen, moet beschikken over een ruime slaapkamer. Barokke meubels zijn immers zwaar en groot. Denk hierbij bijvoorbeeld aan grote kasten met ingesneden versieringen. Moderne barokke elementen passen in elke kamer.

Ook een groot bed hoort thuis in een slaapkamerinterieur in barokstijl. Kies bij voorkeur voor een bed met gebogen pootjes. Je kan ook een tikkeltje vals spelen en je standaard bed bedekken met een luxueuze sprei die tot op de grond reikt, zo ziet niemand je bed zelf! Bij je bed hoort ook een mooi hoofdbord. Ga voor een exemplaar dat bekleed is met een kwaliteitsvolle stof. Wie echt helemaal voor de barokke stijl wil gaan kiest zelfs voor een exemplaar met goudkleurige, krullende versieringen aan de randen.

De barokstijl combineren met moderne kleuren

Wat het kleurgebruik betreft zijn wit, grijs, beige en zalmroze typisch voor de barokstijl. Laat deze kleuren overal in je kamer terugkomen. Eventueel kan je ook kiezen voor een behangpapier met typisch barokke patronen op een accentmuur. Een meer moderne versie van de barok slaapkamer creëer je door eenvoudigweg meer kleur toe te voegen. Een trendy kleurtje op de muur of kleurrijke lakens op je bed, de mogelijke combinaties zijn eindeloos.

Deze items mogen zeker niet ontbreken in je barokke slaapkamer

De juiste decoratie maakt of kraakt de barokstijl in je slaapkamer. Twee items zijn hierbij van het allergrootste belang:

    • Ten eerste mag een kroonluchter absoluut niet ontbreken, dit is hét topstuk van je interieur. Kroonluchters in wit of zwart met uitbundige versieringen in glas zijn gewoon onmisbaar in een barok interieur. Wie liever barok met modern combineert kan kiezen voor een kroonluchter in een leuke kleur en een minder overdadige uitvoering.
    • Het tweede element dat zeker niet mag ontbreken is een spiegel. Plaats een grote spiegel met een opvallend versierde kader. Voor een authentiek barok effect ga je voor een spiegel met een kader in goudkleur, wie het modern wil verft hem gewoon in een leuke kleur.

Speel en experimenteer dus volop met barokke elementen in je slaapkamer. De klassieke barok is luxueus en dramatisch, terwijl moderne barokke elementen in trendkleuren ook de hipste interieurs kunnen opvrolijken!

 

18/03/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?