Een meisjeskamer inrichten: van roze accessoires tot lekker stoer

kamer met roos tapijt, bed met witte en groene kussens, boekenkast en witte bureau

Van traditioneel roze aan de muren tot stoere superhelden op het dekbed: met een meisjeskamer kan je echt alle kanten uit. Heeft de slaapkamer van je dappere prinses een make-over nodig? Hier haal je alle nodige inspiratie om een meisjeskamer inrichten leuk te maken!

De roze kinderkamer

Het is een hardnekkig cliché: meisjes houden van roze, jongens houden van blauw. Hoe je het ook draait of keert: ga je een meisjeskamer inrichten, blijft roze een leuke kleur. Gelukkig is vasthouden aan clichés niet noodzakelijk erg! Wist je dat je muren in het lichtroze schilderen de ruimte juist groter doet lijken? Zorg er wel voor dat je de kleur niet te veel laat domineren, anders wordt de kinderslaapkamer net té druk. Op een subtiele manier toch een roze toets in de slaapkamer brengen, doe je met een accentmuur van flamingobehang! Het vrolijkt de ruimte meteen op. Wedden dat ook je dochter er dol op is?

Behang met roze flamingo's
Flamingobehang crowdyhouse voor €69,95

Meisjeskamer inrichten: noodzakelijke ditjes en datjes

Een nachtlamp om het verhaaltje voor te lezen

Tijd om het een verhaaltje voor te lezen? Dan moet er licht zijn! Denk aan hanglampen in de vorm van een schildpad of een goudvis, staande lampen die een zachte gouden gloed geven, of dit leuke nachtlampje dat lijkt op een eenhoorn! Of heb je een dochter die ’s nachts liever niet alleen in het pikdonker slaapt? Dan komt dit grappige nachtlampje dubbel van pas!

Meisjeskamer inrichten met deze unicornlamp. Ijsje gevallen op hoofd, tong steekt uit
Unicorn nachtlampje van De Bijenkorf voor €25

Opgeruimd staat netjes

Is het verhaaltje uit? Dan moet je het boek ergens kwijt kunnen. Het nachtlampje dat de monsters wegjaagt? Dat wil je uiteraard zo dicht mogelijk bij het bed zetten. Dé ideale plek om ditjes en datjes op te bergen? Een nachtkastje! Met dit leuke exemplaar in de vorm van een gekke robot heb je meteen een winnaar in huis: opruimen was nog nooit zo fun!

Nachtkast in vorm van robot
Nachtkastje van crowdyhouse voor €289

Voor kledij heb je wel wat meer ruimte nodig: zowel die mooie jurken als de echte speelkleren moeten ergens een plaats krijgen. Gelukkig heb je kledingkasten in allerlei vormen en maten. Zo is er dit witte exemplaar met de maan en de schaduw van een kat op. Let vooral op de details: die schattige pootafdrukken in de deurknop!

Witte kledingkast dubbele deur met schaduw van kat
Kledingkast van Home24 voor €219,99

Tip: Om van de kinderkamer een fraai geheel te maken, kies je best voor elk meubel dezelfde kleur(tint). Ook het plaats va een spiegel aan de buitenkant van de kledingkast doet wonderen. Op die manier zal je dochter niet alleen de mogelijkheid hebben om zich om te kleden op haar kamer, maar de ruimte zal er ook meteen groter door lijken! Met deze leuke spiegel ben je alvast op de goede weg.

Wat een beestenboel!

Een meisjeskamer inrichten is niet altijd even gemakkelijk. Maar waar haast elk meisje verzot op is? Dieren! Of het nu katten, honden, vogels, paarden of zelfs varkens zijn: iedereen heeft wel een favoriet beestje. Een tip? Laat het lievelingsdier van je dochter terugkomen in de decoratie van de kinderkamer! In de muurdecoratie, op de gordijnen, dekbedovertrek, kledingkast… of op het tapijt! Kijk maar naar deze leuke mat met olifanten op: je waant je meteen in de jungle! Gelukkig hoef je hier niet voor gevaar op eigen leven te vrezen. Tenzij er ergens Lego ligt rond te slingeren, natuurlijk ;-).

tapijt met mama- en babyolifant
Een meisjeskamer inrichten? Vergeet de diertjes niet! Tapijt met olifanten van vtwonen voor €67

Meisjes zijn superhelden!

Superman, batman, spiderman… en WONDERWOMAN! Dat ook meisjes superhelden kunnen zijn, is niets nieuws. Dit dekbed eert elke avonturier: wanneer je kleintje in bed ligt, lijkt het alsof ze weg gaat vliegen om de wereld te redden! Geen fan van het roze? Geen zorgen: er zijn superhelden in allerlei kleuren, ook voor op het dekbed. Je dochter slaapt ongetwijfeld als een roosje – of moeten we zeggen: als een echte heldin.

dekbed met superheld op, meisje ligt erin
Onze persoonlijke favoriet? Dit stoere dekbed van De Bijenkorf! (€59,95)

Geen dekbedovertrek zonder bed. Al is het nog maar de vraag of er met dit bed van slapen wel veel in huis zal komen: het is veel te leuk om van de glijbaan te glijden! Een voordeel? Je dochter raakt ’s morgens misschien wel wat beter uit bed. Weg met dat ochtendhumeur! De meeste ouders zien er dus al snel het nut van in ;-).

Hoogslaper met glijbaan
Hoogslaper met glijbaan van beterbed voor €717

Queen of her castle

Kastelen: de plek voor ridders, koningen, dappere onderdanen en… stoere koninginnen! Want wees nu eerlijk: wat is een land zonder zijn koningin?! Je dochter kan alvast een kasteel én een avonturenpark bouwen met deze uitgebreide kussenset. Vallen gebeurt toch zacht. Een leuk spelletje om met deze kussens te spelen? De vloer is lava: spring van blok naar blok en zorg ervoor dat je de grond niet raakt!

twee kinderen spelen in kasteel van kussens
Kussenkasteel van crowdyhouse voor €779

Een jongenskamer inrichten? Ook daarvoor hebben wij enkele tips!

18/10/2018

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?