Een kleine slaapkamer inrichten: Jen Chu’s slaapkamer

Jen Chu’s slaapkamer is 7,2 vierkante meter ‘groot’ en bestaat voornamelijk uit een bed. Ze slaagt er in om een hemelbed, boekenrek en geïmproviseerde bureau in haar kamer te passen. Ontdek hoe Jen Chu haar kleine slaapkamer inricht!

Slaapkamer inrichten met creatieve oplossingen

Met dank aan een aantal innovatieve, intelligente en creatieve oplossingen, straalt Jen Chu’s ½ slaapkamer positieve energie uit. Ze slaagt erin om de slaapkamer comfortabel en ruim te laten voelen in plaats van enorm compact. We nemen een kijkje in de slaapkamer van Jen Chu, interieurstyliste en art-director, in Brooklyn. 

We beginnen met een foto van de slaapkamer vóór de make-over:

Kleine slaapkamer inrichten op een slimme manier

Jen’s slaapkamer bestaat uit een hemelbed, boekenrek en enkele innovatieve opbergideeën. Haar bed gebruikt ze bijvoorbeeld zowel als bed, zetel, bureau als make-up tafel. In het filmpje (onderaan) zie je hoe haar boekenrek als bureau dient en hoe ze gemakkelijk een spiegel uitschuift om haar make-up te doen.

Kleine slaapkamer inrichten: slim opbergen

Een aantal slimme oplossingen om spullen op te bergen, maken de slaapkamer van Jen uniek. Zo maakt ze gebruik van deurkloppers om haar juwelen uit te stallen en vind je onder haar bed twee bagagekoffers achter een luikje.

Kleine slaapkamer inrichten: verlichting

In een kleine kamer heb je ook vaak te maken met donkere hoekjes. Ook dit probleem lost Jen slim op met een beweegbare lamp. Zo kan ze de lamp in twee ruimtes gebruiken! Om zoveel mogelijk licht binnen te laten in haar kamer koos Jen voor een simpel rolgordijn.

02/09/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?