Een droom van een dressing inrichting

De dressing is voor de vrouw als de wijnkelder voor de man. Voor je jouw dressing kiest, moet je enkele factoren in rekening brengen. Homeproved geeft enkele tips voor een praktische dressing inrichting, opdat jouw dressing een volwaardige leefruimte wordt…

Een dressing inrichten: de oppervlakte

Om je op jouw gemak om te kleden, moet een dressing minimum 6m2 groot zijn. Maar 4m2 is voldoende voor een dressing inrichting met hangkasten, opbergruimte en lades.

Het gebruik van de dressing

Een dressing kies je niet enkel in functie van de beschikbare oppervlakte, maar ook in functie van de manier waarop je de garderobe wil gebruiken. Als jouw dressing enkel dienst zal doen om de kleding van de voorbije seizoenen op te bergen, dan kan je voor standaard opbergruimte kiezen. Je kan de ruimte van een dressing in dat geval beter gebruiken voor een ander en leuker tijdverdrijf.

Als je echter veel tijd en zorg besteedt aan kleding, mode, aan- en uitkleden, dan moet je jouw dressing ook met zorg inrichten! Je vindt dressings in alle meubelwinkels, gaande van heel duur tot goedkoop. Je moet over het algemeen rekenen op een bedrag gaande van 200 tot meer dan 5.000 euro voor een dressing, afhankelijk van jouw middelen en wensen. Wil je een dressing die volledig is afgestemd op jouw noden, dan moet je de dressing op maat laten maken of zelf maken.

Dressing ontwerpen: de ruimte optimaal benutten

De ideale dressingkast is 1m80 hoog en in de breedte moet je gemiddeld 3 cm per kapstok voorzien. Voor broeken volstaat een hoogte van 80 cm en een breedte van 30 cm. Voor topjes, t-shirts, pulls en hemden moet je rekenen op een ruimte van 50 cm op 50 cm. Gebruik de ruimtes bovenaan om grote voorwerpen op te bergen die je niet vaak gebruikt en de ruimte onderaan voor schoenen.

Richt jouw dressing in afhankelijk van het feit of je veel of weinig kleding hebt. Als je meer ruimte nodig hebt, kan je ook handige accessoires gebruiken, zoals uittrekbare kleerhangers, een dashouder of een schoenenrek, zodat je de ruimte van jouw dressing optimaal kan benutten. Er zijn heel wat accessoires ontworpen om jou een optimaal comfort te bieden in het dagelijks leven.

Tip: zoals in elke kamer, is verlichting heel belangrijk in een dressing. Zo vind je snel jouw kleren terug en kies je jouw outfit uit zonder de ruimte te verlaten.

05/10/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?