Een dressing in jouw slaapkamer

Je koopt meer en meer kleren en je kleerkast puilt uit? De oplossing is een dressing om je kleding, accessoires en schoenen op te bergen. Dit is vaak een extra kamer in huis, maar kan ook ingericht worden in de slaapkamer.

Orde en rust in je slaapkamer

Gedaan met rondslingerende sokken, truitjes en schoenen! Een dressing in je slaapkamer zorgt voor orde en rust. In één opslag kan je je garderobe bekijken. Je kan rustig kiezen wat je wilt aandoen en je aankleden, zonder dat je daarbij je partner stoort of wakker maakt. Bovendien bevordert een opgeruimde slaapkamer de nachtrust.

Handig bij een dressing is een verbinding naar de badkamer, zo hoef je niet telkens op en af als je iets vergeten bent.

Vorm van de dressing

Vaak kiest men voor een U-vormige dressing, op die manier heb je snel een duidelijk overzicht en kan je gemakkelijk een indeling maken. Leg bijvoorbeeld de kleding van de vrouw rechts en kleding van de man links. Houdt er wel rekening mee dat er voldoende loopruimte is, gemiddeld is dat ongeveer 80 cm. Bij een smallere ruimte kan je ook kiezen voor een L-vormige dressing.

Daarnaast is er de keuze of je een open of gesloten dressing wenst. Bij een open dressing heb je, uiteraard, geen deuren en kan je gemakkelijk in en uit lopen. Maar een dressing die gesloten is heeft als voordeel dat alles netjes opgeborgen is.

Je dressing: praktisch

Een dressing kan je dagelijks comfort verbeteren. Maar om je gebruiksgemak te bevorderen moet je goed nadenken over de indeling van de dressing. Je kan niet zomaar overal alles ophangen, denk hier dus goed over na.

Kies je voor verschillende dozen om van alles op te bergen, voorzie dan ook labels. Want, wat zit in welke doos? Noteer bijvoorbeeld met sierlijke letters wat er in de doos zit, zo vindt je alles snel terug. Voor vrouwen met een uitgebreid garderobe: orden je kleding op kleur, zo kan je gemakkelijk combinaties maken. Zorg bovendien voor een visuele scheiding tussen kledij van man en vrouw.

En last but not least, in je dressing kan een spiegel niet ontbreken!

28/02/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?