De kinderkamer klaarstomen voor het nieuwe schooljaar

Nog maar twee weken vakantie en dan is het nieuwe schooljaar daar… Dit vraagt om een grote opruimbeurt en een stimulerende en creatieve inrichting van de kinderkamer! Enkele tips om de kinderkamer klaar te stomen voor het nieuwe schooljaar!

Orde in de kinderkamer

In de eerste plaats is orde in de kinderkamer belangrijk. Op deze manier leren kinderen dat orde belangrijk is! Om orde te bewaren in de kinderkamer heb je voldoende opbergruimte nodig. Een overzichtelijk rek met verschillende opbergers kan al heel wat orde scheppen. Geef elke opberger zijn inhoud, bijvoorbeeld: speelgoed samen in één kist, kleurpotloden in één kist, knuffeldieren in één kist…

Verschillende zones in de kinderkamer

Zorg dat er een duidelijk verschil is tussen de hoek om te spelen, te slapen en te werken voor school. Deel de kamer met andere woorden in, in verschillende zones. Zo is het voor het kind duidelijk waar het mag spelen en waar niet. Voorzie een ruimte om taakjes te maken: zoals een bureau. Deze plaats wordt de vaste plek om huiswerk te maken!

Verlichting in de kinderkamer

Als tweede is ook voldoende licht in de kinderkamer belangrijk. Zowel basisverlichting, als taakverlichting zoals een bureaulamp moeten aanwezig zijn in de kinderkamer. Kies een grote lamp om de kamer goed te verlichten. Daarnaast een bureaulamp of leeslamp zodat kinderen hun huiswerk en taakjes gemakkelijk kunnen maken of rustig een boekje kunnen lezen. Zorg ook dat er voldoende daglicht binnenvalt in de kinderkamer.

Kinderkamer kleuren

Kleur heeft invloed op de sfeer die de kinderkamer uitstraalt. Dat is een belangrijk aspect waar je rekening mee moet houden als je de kinderkamer een nieuwe kleur geeft. Werk met lichte, zachte kleuren om de kamer een rustgevende uitstraling te geven. Wens je eerder een vrolijke kinderkamer kies de voor geel. Let wel op, kies nooit voor knalrood tegen de muren van de kinderkamer!

19/08/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?