De ideale kinderkamer decoratie in de winter? Die ziet er zo uit

kinderkamer decoratie kerst

Dat de winter stilaan in het land is, dat had je zelf natuurlijk ook door. Krijg jij door dat koude en gure weer ook spontaan zin om je interieur éxtra gezellig te maken? Vergeet dan zeker de kinderkamer decoratie niet! Zo geniet ook jouw kleine (b)engel van een lekker knusse sfeer. Leuke tips & tricks? Die vind je in dit artikel.

Kies zachte kleuren voor de kinderkamer decoratie

Eerst en vooral kies je in de slaapkamer natuurlijk voor zachte kleuren. Zo raakt jouw kleintje wat makkelijker in slaap. Denk aan donker roos, blauw of grijs. En waarom laat je die kleur niet terugkomen in een accentmuur? Met zijn/haar favoriete kleur in de kamer is het eens zo gemakkelijk om je kind ’s avonds in bed te krijgen. ;-)

roze kinderslaapkamer
Is je zoon of dochter fan van roze? Waarom dan geen zachtroos tegen de muur?! Gebruik in de rest van de kinderkamer niet te veel extra kleuren om een kakofonie te vermijden.

Maak het zo gezellig mogelijk

De winter associëren we meteen met gezelligheid. Laat de decoratie van de kinderkamer dan ook een knusse sfeer uitstralen! Denk in de eerste plaats aan leuke kussentjes en extra dikke dekentjes. Maar ook de teddyberen of leuke verlichting mag je niet vergeten! Een lichtslinger aan het bed of een nachtlampje met warm licht op het nachtkastje … Ideaal om ’s avonds nog een (kerst)verhaaltje voor te lezen.

Haal ook de kerstsfeer naar de babykamer

Is jouw kind ook helemaal mee met Kerstmis? Waarom zijn/haar slaapkamer dan niet in kerstsfeer dompelen? Zet er bijvoorbeeld een versierde kerstboom. Al zal je onder die boom waarschijnlijk ook een cadeautje moeten leggen. ;-)

Er zijn natuurlijk ook andere manieren om Kerstmis naar de kamer te halen:

  • Kies voor de kleur rood: de kleur bij uitstek voor Kerstmis.
  • Zet een kerstman- of rendierfiguurtje in de kamer. Die kan meteen helpen om ’s avonds je kind in te stoppen.
  • Gebruik wat lichtgevende sterren als muurdecoratie.
kerst kinderkamer decoratie
Een kerstboom, leuke figuurtjes, de kleur rood: deze kamer ademt Kerstmis!

Bouw een fort!

Een van de leukste activiteiten tijdens de kerstvakantie of een vrije dag? Een blanket fort maken! Gooi een deken over wat stoelen, laat een laken vallen vanuit het bovenste stapelbed of gebruik wat wasdraden om een groot stuk stof mee op te hangen. In het fort dat je zonet gemaakt hebt, leg je veel kussens, zorg je voor gezellige lichtjes en geef je ook de favoriete teddyberen een vaste plek. De ideale speelplek voor jouw kleintje!

blanket fort met lichtjes
Het ideale attribuut voor een toffe speelnamiddag: een dekenfort!

Nog meer tips voor kinderkamer decoratie

Dat waren alvast onze leukste tips voor de kinderkamer decoratie: spelen met zachte kleuren, sterretjes als wanddecoratie, een overload aan dekentjes en kussens en misschien zelfs een leuk fort. Heb jij nog een leuke extra tip? Laat het hieronder zeker weten in de comments!

kinderkamer decoratie kerst groen
Extra tip: ook op de kinderkamer kun je wat plantjes zetten, maar overdrijf daar niet!

Krijgt je kind stilaan een groeispurt? Dan is het tijd om de kinderkamer om te toveren naar een tienerkamer!

11/12/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?