De boxspring

Last van slaapproblemen? Of bent u gewoon op zoek naar een bed dat kwaliteitsvol is maar toch garant staat voor een optimaal slaapcomfort? Dan is een boxspring misschien iets voor u!

Wat is een boxspring?

Bij een boxspring wordt een matras geplaatst op een met stof beklede beddebodem op een houten of stalen frame. Deze beddebodem wordt opgebouwd met heel wat springveren. De pocketmatras komt bovenop de beddebodem te liggen en is doorgaans dunner dan een gewone matras. De boxspringtrend kwam overwaaien uit Amerika en maakte eerst zijn opwachting in hotelkamers en bij rijke mensen. Tegenwoordig is een boxspringbed echter voor iedereen toegankelijk, maar er zijn wel kwaliteitsverschillen, afhankelijk van de soort veren, de matras en de kwaliteit van het frame. Hoewel u zich reeds een boxspringbed kan aanschaffen vanaf 500 euro, moet u voor een goede prijs-kwaliteit verhouding en een duurzaam bed toch rekenen op 1500 euro. De beste boxsprings zijn op maat gemaakt, hier is echter ook een duurder prijskaartje aan verbonden.

Waarom kiezen voor een boxspring?

De belangrijkste reden om voor een boxspring bed te kiezen is het optimale slaapcomfort. De veren van het frame stellen zich helemaal in op de vorm van uw rug en bieden een volledige lichaamsondersteuning, wat uw slaapkwaliteit bevordert. De veren van deze bedden zorgen bovendien voor een goede ventilatie, vochtregulatie en een gelijke lichaamsverdeling. Omdat boxspring matrassen dunner zijn, komen de functionele kwaliteiten van het bed optimaal tot uiting. Daarnaast zijn boxsprings verstelbaar of kan u kiezen voor een elektrische boxspring, zodat u door een simpele druk op de knop ook comfortabel vanuit uw bed kan lezen, eten of TV kijken. Maar een boxspring is ook een lust voor het oog…

Stijlvol design

Functionaliteit en stijlvolle elegantie in een? Het kan! Boxsprings zijn verkrijgbaar in alle mogelijke stijlen, kleuren en stoffen, zodat u een droombed kan samenstellen dat past in uw interieur. Stof of leder? Met of zonder hoofd- en voeteneinde? Boxspring bedden kunnen volledig bekleed en afgewerkt worden naar de smaak van de koper.

02/01/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

CC
coene caroline

Geachte,
Wij hebben een landelijke huis en we zoeken een bed boxspring .
Waar het bed moet staan is er een lambrisering in olijfgroen en we zouden een bed willen hebben die een kleur heeft die er bij past. Kan u ons de nodige inlichtingen geven .
Met vriendelijke groeten
Van Dyck-Coene

Bekijk 1 andere vraag over dit project