Creëer in een handomdraai een mooie slaapkamer

lichte rustige slaapkamer

Wist je dat … je tot wel een derde van je leven doorbrengt in je slaapkamer?! Reden genoeg om die mooi in te richten! En liefst ook op zo’n manier dat je meteen tot rust komt wanneer je binnenkomt. Hoewel een slaapkamer inrichten gemakkelijk lijkt, kan het toch nog een lastige klus zijn. Nog wat tips nodig? Van stijl- tot kleurkeuze: wij helpen je graag verder.

Houd het rustig & licht

Je slaapkamer inrichten kan een hele uitdaging zijn. Je moet namelijk met heel wat factoren rekening houden: het natuurlijk daglicht, de grootte van de kamer …

Heb je een vrij donkere slaapkamer met weinig lichtinval? Ga dan voor lichte kleuren op de muur. Laat die kleuren eveneens terugkomen in het beddengoed en de verdere aankleding. In een kleine kamer of in een kamer met een laag plafond, ga je het best voor een effen inrichting: zo vermijd je een kakofonie.

lichtkleurige slaapkamer

Grootte slaapkamer bepaalt kleurenpalet

Om wat sfeer te creëren in je slaapkamer is de kleur natuurlijk van groot belang. Hoewel iedere tint zo zijn charmes heeft, houd je het best toch rekening met de de grootte van je kamer:

  • Heb je een kleine en/of donkere kamer? Kies dan voor frisse kleuren zoals wit, zand, beige of pastel.
  • Is je slaapkamer wat groter? Dan is een groene wand of een muur in trendy terra erg mooi. Of ga eens voor een leuke accentmuur.

Durf te spelen met kleur en mix het ook met verschillende materialen en stoffen. Zo zul je ongetwijfeld een dekbedovertrek vinden in jouw favoriete trendkleur. Of wat dacht je van een effen design, streeppatroon of grafische prints? Met slechts enkele kleine aanpassingen qua kleur, zoals leuke accessoires of een nieuwe overtrek, maak je al een groot verschil!

roze slaapkamer

Sfeervolle aankleding

De laatste trends in de slaapkamer? Die lopen erg uiteen! Je kunt je kamer dus zonder twijfel trendy inrichten in de stijl die jij mooi vindt.

Lekker luxueus

Graag een slaapkamer die luxe uitstraalt? Dan zijn rijke stoffen zoals vervet en velours the way to go! Denk zeker ook aan glimmende, opvallende details zoals gouden bloempotten of verlichting.

Liever wat rust

Heb je het graag wat rustiger, dan is een landelijke sfeer echt iets voor jou. Kies dan voor accessoires van hout, rotan en jute. Ook de botanische trend is dan een goede optie. Dan zal je slaapkamer immers volstaan met plantjes, en al dat groen straalt rust uit! Bovendien geeft het ook nog eens een stoere, eigentijdse uitstraling.

groene slaapkamer
07/09/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

AG
anna geertsema (vraag over foto)

Welke kleur is de muur?