Bye bye rug- en nekklachten, hallo ergonomisch bed!

vrouw zit op bed bij ochtend met ontbijt op bed

Wat jij het liefst in je slaapkamer hebt staan? Een mooi en comfortabel bed waar je je meteen in kunt laten vallen. En het allerbelangrijkste bij zo’n bed, dat is natuurlijk de ergonomie! Dankzij een goede ondersteuning van je lichaam, slaap jij heerlijk diep in en word jij goed uitgeslapen wakker. Voor welke matras jij dan moet kiezen? Dat ontdek je hier.

Wanneer is het tijd voor een nieuw bed of nieuwe matras?

Normaal gezien vervang je je matras om de tien jaar. Begin jij spontaan te blozen omdat jouw bed heel wat ouder is? Geen zorgen, je bent niet de enige: vaak wordt er pas aan vervanging gedacht wanneer je rugpijn na het slapen voelt. Die rugpijn komt natuurlijk van ergens. Doordat je matras helemaal versleten is, wordt je lichaam onvoldoende ondersteund en kan je rug ’s nachts niet herstellen. Gevolg? Stramme spieren, wandelen en zitten wordt onaangenaam, je rug doet pijn … Op tijd van matras veranderen is dus de boodschap.

groot bed grijze slaapkamer
Weg met die nek- en rugklachten: jij kiest voor een ergonomisch bed!

Kies voor een ergonomische slaapoplossing

Het perfecte bed kiezen is jammer genoeg niet zo gemakkelijk. Het aanbod is enorm en uiteindelijk beginnen alle matrassen op elkaar te lijken. Hoe kies je dan? Ga vooral voor een bed dat je lichaam correct ondersteunt, op welke manier je ook in bed ligt. Tijdens het slapen verander je immers regelmatig van houding: je moet de hele nacht door comfortabel liggen!

baby in tweepersoonsbed
Ook de allerkleinsten liggen graag comfortabel ;-).

De ideale oplossing? Een ergonomisch bed! Het ACTIVE+ slaapsysteem van Dorsoo is een goed voorbeeld: dat werkt met een dynamische bedbodem, waardoor je lichaam optimaal ondersteund wordt. Heb je al een bedbodem, dan ga je enkel voor de ergonomische matras. Die geeft precies genoeg steun op de juiste plaatsen. De eigenlijke hardheid van je matras hangt dan weer vooral af van je eigen voorkeur.

Vergeet je nek niet te ondersteunen!

En als je last hebt van nekpijn? Je raadt het al: dan heb je een ergonomisch hoofdkussen nodig! Dat geeft perfecte ondersteuning, waardoor een slechte nekhouding voltooid verleden tijd is. Gedaan met meerdere keren per nacht wakker worden, een ondiepe slaap en pijnlijke nekspieren: jij slaapt als een roosje en voelt je ’s ochtends lekker fris.

gezellige, moderne slaapkamer met lichtslinger, tweepersoonsbed, grote kussens
Dankzij een goede matras en bedbodem geniet jij van een heerlijke nachtrust!
12/11/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?