Badkamer en slaapkamer herenigd

Een badkamer is dé plaats bij uitstek om volledig tot rust te komen, maar dat geldt ook voor je slaapkamer. Dus waarom zou je deze ruimtes dan niet samenbrengen tot één grote ruimte? Deze trend wint namelijk steeds meer aan populariteit. Originaliteit, een ruimtegevoel en meer licht zijn hier troef. Ontdek onze tips om je badkamer en slaapkamer te herenigen!

Creëer een passend geheel

Zorg ervoor dat je van deze ruimte een samenhangend geheel maakt. Kies de stijl die je wil uitstralen, bepaal met welke kleuren je wil werken, welke materialen het best zullen passen,… Stem beide delen van de ruimte op elkaar af.

Zo is het ook belangrijk dat de meubelen in de beide gedeeltes bij elkaar passen. Kies voor een badkamermeubel in hetzelfde materiaal of kleur als je kledingkasten en bed. Zorg er ook voor dat de vloerbekleding bij elkaar past en denk goed na over de verlichting. Kies voor lampen die genoeg licht geven, maar die je ook kan dimmen, zodat je in de hele ruimte een gezellige sfeer kan creëren.

Om toch een beetje privacy te behouden, plaats je het best een (verplaatsbare) scheidingswand. Kies voor een verschuifbare wand, een glazen wand, een schuifdeur of plaats gedeeltelijk een muur.

Leg de juiste accenten

Heb je een moderne slaapkamer? Kies dan ook voor een moderne badkamer. Een moderne douche, zoals in de Axor ShowerCollection van Hansgrohe, een echte ‘eyecatcher’. Deze design douche werd ontworpen in samenwerking met Philippe Starck. Comfort en design gaan hier werkelijk hand in hand. Je krijgt zelfs het gevoel dat je je in je persoonlijke spa bevindt. Zo is deze prachtige plafonddouche Axor ShowerHeaven ideaal in een moderne badkamer.

Plaats daarnaast de juiste accessoires om je ruimte echt af te maken. Een spiegel, handdoekrek, kussens,…: ze geven je ruimte net dat tikkeltje meer.

Hou de vochtigheidsgraad onder controle

Een badkamer vraagt om genoeg verluchting. Sluit daarom je douche goed af en plaats er een degelijk ventilatiesysteem. Zorg er bovendien voor dat je douche en bad zich in de buurt van een raam bevinden. Zo kan je deze ruimte genoeg verluchten en kruipt de vochtigheid niet naar het slaapgedeelte. Daarnaast kan je ook voor vloerverwarming kiezen. Het geeft een aangenaam gevoel en bovendien droogt de natte vloer dan sneller.

13/03/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?