6x Inspiratie voor een sfeervolle peuterkamer

kleurrijke kast, peuter kijkt op tippen in bovenste open lade

Is je kleine oogappel toch stilaan te groot voor de babykamer? Dan is het hoog tijd om over te schakelen naar een peuterkamer. En dat hoeft niet eens moeilijk of duur te zijn! Zeker als je rekening houdt met onderstaande inspiratie & tips creëer jij in sneltempo een gezellige en mooie peuterkamer.

Kies een leuke stijl of thema

Voor peuters zijn vrolijke kleuren heel belangrijk. Niet alleen zijn die goed voor hun creativiteit, ze zorgen er ook gewoon voor dat je kindje graag naar bed gaat. Kies dus zeker een bepaalde stijl of een bepaald thema, zoals een Scandinavische of aan prinsessenkamer, en combineer daar leuke meubels en accessoires bij. Denk bijvoorbeeld aan een leuke kindertafel met kinderstoelen. Nog wat meer inspiratie nodig? Bezoek dan de website in de link!

Creëer een gezellig lees- en speelhoekje

Creëer gemakkelijk een gezellig hoekje in de kamer waar je kind kan spelen en lezen door leuke kussens en wollige dekens bij elkaar te leggen. Leg die in een tipitent voor nog wat extra huiselijkheid. Bovendien heeft je peuter zo ook een plekje waar hij of zij zich echt kan terugtrekken. Een beetje privacy alstublieft … !

Ga voor sfeervolle muurdecoratie

Een peuterkamer moet, net zoals de babykamer, wel vrolijk zijn, maar niet te schreeuwerig. Kies daarom voor posters met zachte motieven en dromerige ontwerpen die recht uit een sprookje lijken te komen: zo krijgt de peuterkamer onmiddellijk een extra leuke dimensie! Je kunt de poster gebruiken als aanvulling in het knusse hoekje, maar je kunt ze ook perfect boven het bed of tegen een lege muur hangen.

klein wit bedje in witte peuterkamer met knuffels en dekentjes
© Petite Amélie

Gebruik verschillende soorten stofjes

Als je de muren van de peuterkamer wit laat, is die kamer meteen heel modern, maar kan ze ook kil en steriel aanvoelen. Zorg daarom voor genoeg leuke stofjes als tegengewicht. Door bijvoorbeeld verschillende soorten textiel op het bed te leggen, geef je een knusse toets aan de slaapkamer.

Wat ook altijd helpt, is meerdere dekentjes toevoegen aan het peuterbed. Door al die lagen heeft je peuter ongetwijfeld de haast onweerstaanbare drang om op bed te gaan liggen. Heel handig voor mama en papa ;-).

Zorg voor een persoonlijke touch

Versier de muren van de peuterkamer met persoonlijke accessoires die iets meer vertellen over wie er in de kamer slaapt. Denk bijvoorbeeld aan de initialen van je kind of aan een poster van zijn/haar sterrenbeeld.

Speel met licht

De hoofdverlichting in de peuterkamer is vaak erg hard en fel. Installeer daarom een dimlicht, zodat je de sterkte van het licht gemakkelijk aanpast en wat sfeer creëert. Kies daarnaast ook nog voor extra sfeerverlichting, zoals een nachtlampje, een grote stalamp of een lichtslinger aan de muur. Meerdere lichtbronnen zorgen voor een gezellige sfeer in de peuterkamer in tegenstelling tot één lichtbron.

09/08/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?