3 tips voor een luxe uitstraling in je slaapkamer

lichte woonkamer met gele kussens

Verbaast het je dat we één derde van ons leven doorbrengen in bed? Reden genoeg dus om de slaapkamer als één van de belangrijkste ruimtes in huis te beschouwen. Maar waarom ziet je eigen slaapkamer er nooit uit als die luxe hotelkamers? Met deze 3 tips breng je die luxe uitstraling naar je eigen woning. Wedden dat je je ogen niet meer zal willen sluiten?!

1. Uniforme stijl

Veel slaapkamers zijn ingericht met elementen die in de loop der jaren bij elkaar zijn verzameld. De garderobekast dateert van voor je bed, en later heb je nog nieuwe nachtkastjes neergezet. Omdat de kussenslopen sneller versleten waren dan het dekbedovertrek, bestaat het beddengoed uit meerdere stijlen en kleuren. Dat maakt de kermis alleen maar bonter! Dat zijn no-no’s wil je een luxe slaapkamer. Die begint met een uniforme stijl:

  • Kies een periode: Modern, retro of klassiek: het maakt niet uit waarvoor je kiest, zolang de verschillende elementen van je inrichting op dezelfde stijl zijn afgestemd.
  • Kies een kleurenpallet: Je hoeft je niet te beperken tot één kleur, maar wel tot complementaire kleuren of schakeringen van dezelfde kleur. Hou de vaste elementen zoals de meubels en kasten sober met een neutrale kleur. Zo kan je variëren met beddengoed en andere accessoires. Ga bijvoorbeeld elk seizoen voor een andere kleurstelling. Zo heb je variatie, en behoud je tegelijkertijd toch die uniforme uitstraling.
  • Hard of zacht: Kies voor strakke lijnen of voor ronde, organische vormen. Een Victoriaans dressoir met zachte vormen, gecombineerd met een hoekig, futuristisch kledingrek staat niet mooi samen.

Samengevat: uniformiteit in je interieur biedt rust en geeft direct een luxueuze uitstraling aan het geheel.

2. Elektrische gordijnen

Dat luxueus ook praktisch en comfortabel kan zijn, bewijzen elektrische rolgordijnen. Die werken met een knop, afstandsbediening of zelfs helemaal automatisch. Gelukkig is het omschakelen naar elektrische gordijnen niet zo ingrijpen: het is mogelijk om losse elektrische gordijnrails aan te schaffen en daar zelf een nieuw of bestaand gordijn aan te bevestigen. Genoeg budget? Dan levert een compleet elektrisch rolgordijn met motor en raamdecoratie natuurlijk het beste resultaat. Hou rekening met deze aandachtspunten:

  • Lichtdoorlatend of verduisterend: Een lichtdoorlatend gordijn laat je heerlijk rustig ontwaken wanneer de zon opkomt. Je bent dan misschien wel wakker van zodra het eerste zonnestraaltje binnenschijnt. Liever heer en meester over het licht in je slaapkamer? Met een verduisterend gordijn van PoweredBlinds, ben je verzekerd van een heerlijke nachtrust.
  • Standaard formaat of op maat laten maken: Ga je voor een standaardformaat, zijn er soms kieren langs de kanten die toch licht binnenlaten. Omdat we juist voor luxe willen gaan, adviseren we daarom elektrische rolgordijnen te nemen.
  • Zelf bedienen of automatisch: Ga je voor gordijnen met afstandsbediening, kan je de raamdecoratie met één knop bedienen. Geavanceerde systemen laten ook toe om een timer te zetten. En de super-de-luxe oplossing? Geïntegreerde sensoren die de lichtsterkte buiten meten. Zo word je nooit meer te vroeg wakker! Tip: elektrische gordijnrails kunnen ook gekoppeld worden aan je smart home systeem voor maximaal comfort.

3. Lampen op afstandsbediening

Naast elektrische gordijnen, brengen ook lampen op afstandsbediening meer luxe in je slaapkamer. Je wilt nog even wat lezen in bed, maar je wilt niet steeds opstaan. De knop van het nachtlampje aan jouw zijde van het bed is nog wel te bereiken, maar wat als dat je partner nog is blijven branden? Juist, die is al wat moeilijker te bereiken. Met lampen op afstandsbediening breng je dezelfde luxe naar de slaapkamer die veel mensen al kennen van de woonkamer. Slimme verlichting is de ontbrekende schakel in jouw luxe slaapkamer. Enkele tips:

  • De juiste kleur voor de juiste sfeer: Met multicolor LED’s kun je alle kleuren van de regenboog maken. Er zijn warme lampen, koele lampen, gekleurde lampen etc. Je keuze is bepalend voor de sfeer in je slaapkamer!
  • Bediening met een app: Een meegeleverde afstandsbediening is superhandig, maar wist je dat de bediening evenzeer via een app kan? Dankzij voorgeprogrammeerde standen, is er maar één klik nodig om je lampen in leesmodus te zetten. Of om je pyjama party met disco verlichting op gang te trekken!
  • Koppeling met andere slimme apparaten: een afstandsbediening is handig, maar met een smart home verlichting worden ze zelfs overbodig. Slimme verlichting zoals die van Philips Hue maakt je leven makkelijker. Zo ontwaak jij iedere dag met een goei humeur!
18/07/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?