3 tips om de ruimte in je slaapkamer optimaal te benutten

Grote houten kleerkast in slaapkamer

Een reuzegrote slaapkamer van tientallen vierkante meters? Hoe hard we dat ook zouden willen, velen van ons moeten het met een stuk minder doen. En dat maakt het moeilijk om die slaapkamer in te richten: een kleerkast, een tweepersoonsbed, nachtkastjes, decoratie … het lijkt al snel te veel. Gelukkig kom je met een beetje creativiteit al een heel eind! Dankzij deze drie tips benut jij de ruimte in je slaapkamer optimaal.

Gebruik de ruimte onder je bed

De meesten onder ons hebben tegenwoordig een tweepersoonsbed in de slaapkamer staan. Hoewel dat heerlijk comfortabel is om in te slapen, neemt dat ook veel plek in. Veel ruimte waar eigenlijk iets anders had kunnen staan, dus! De manier om toch wat extra opbergplek te creëren? Door de ruimte onder het bed te gebruiken!

gezellige slaapkamer in kerstsfeer
Gebruik de ruimte onder je bed om je ondergoed, persoonlijke documenten of versiering op te bergen.

Daar komt toch veel stof? Dat klopt. Maar dat hoeft gelukkig geen probleem te zijn. Stop bijvoorbeeld je ondergoed en sokken in bakken en sluit die af met een deksel. Zo wordt je kleding zeker niet vuil. Daarbovenop heb je ook nog eens meer plek in de kleerkast!

Kies voor een kledingkast met schuifdeuren

Weinig plek in de slaapkamer? Je kunt je kledingkast natuurlijk in een andere kamer zetten, maar erg handig is dat niet. Maar zo’n grote kleerkast waar al je kledij in past, dat geeft al snel een krap gevoel. Zeker als de deuren nog eens naar buiten openslaan.

kleine slaapkamer met grote kleerkast met schuifdeuren, half open, dubbel bed
Door voor schuifdeuren te gaan, kun je een grotere kleerkast kiezen én heb je meer ruimte om rond te lopen.

De oplossing? Een schuifdeurkast of zweefdeurkast! Die deuren slaan niet naar buiten open, maar schuiven naar opzij. Je slaapkamer lijkt zo niet alleen ruimer: ze is dat ook! Jij hebt dus veel meer plek voor andere ditjes en datjes – of zelfs om gewoon rond je bed te lopen.

Combineer bureau en nachtkastje

Een bureau, een comfortabele stoel, ook nog een of twee nachtkastjes … doordat de slaapkamer voor veel mensen ook de ruimte is om te werken of te leren, kan die al snel vol staan met meubels. De tip: combineer er een paar! Het kastje in je bureau kan bijvoorbeeld perfect dienen als nachtkastje. En zo heb jij alweer wat plek over voor een mooie plant, een handige grote spiegel of andere leuke decoratie. Laat je creativiteit de vrije loop!

dagelijkse slaapkamer, zwevende schapjes
Extra tip: kies voor zwevende schappen als nachtkastje!
19/08/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

PD
pascale darte (vraag over foto)

beste,waar kan ik deze kast aankopen?

  HH
  Hanne Homeproved

  Dag Pascale,

  Deze kast kun je zelf samenstellen bij Ikea!

  Met inspirerende groet,

  Hanne
  Homeproved

Bekijk 1 andere vraag over dit project