Slaapkamer delen? Zo vermijd je dat er ruzie van komt

slaapkamer delen

Als je meerdere kinderen hebt, is de kans groot dat twee van hen dezelfde kamer delen. Op zich geen probleem, want kinderen hebben (nog) geen zeeën van ruimte nodig, toch? Helaas is het niet altijd zo eenvoudig, want je twee kleine bengels hebben elk hun eigen karakter. Met deze tips vermijd je dat ze voortdurend ruziemaken.slaapkamer delen

Deel de kamer op in twee zones

Hoewel je kinderen een kamer delen, wil je hen toch het gevoel geven dat ze ieder hun eigen plekje hebben. Dat hoeft niet moeilijk te zijn. Gebruik de kast met het speelgoed bijvoorbeeld als fysieke scheidingswand of plaats een licht gordijn of scherm in het midden van de slaapkamer. Houd je de ruimte toch liever open? Baken de zones dan af met kleurvlakken, bijvoorbeeld groen voor de een en oranje voor de ander. De rest van de inrichting, zoals het beddengoed, tapijt en kunstwerkjes kun je dan op dat kleurenpalet afstemmen.

slaapkamer delen

Slaapkamer delen ≠ kleerkast delen

Een slaapkamer delen is één ding, opbergruimte delen is iets heel anders. Als de kleren van twee verschillende personen in dezelfde kast liggen, kan dat weleens voor discussies zorgen. Van wie is dat T-shirt en hoe verdeel je de ruimte in de kast? Zorg er daarom altijd voor dat je beide kinderen hun eigen kleerkast hebben. Zo is het altijd duidelijk welke spullen van wie zijn én kun je beter in de gaten houden wie zijn kast netjes houdt.

Een slaapkamer in de stijl van… allebei!

Op een bepaalde leeftijd gaan je kinderen hun eigen smaak ontwikkelen en onvermijdelijk hun eigen kamer willen inrichten. In een gedeelde kamer is het soms moeilijk om tot een compromis te komen dat ze allebei mooi vinden. Maak daarom duidelijke afspraken over wie wat mag kiezen. Eén kind mag bijvoorbeeld de nachtlampjes kiezen, terwijl de ander de nachtkastjes mag kiezen. Zo vermijd je dat er te veel verschillende stijlen gecombineerd worden en de kamer zijn harmonie verliest.

 

12/08/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?