Schuine muren in je slaapkamer: zo benut je deze optimaal

schuine muren in je slaapkamer

Kleiner wonen is de toekomst… en dat betekent de beschikbare ruimte optimaal benutten. Hoe? Door bijvoorbeeld de zolder om te toveren van koude, donkere bergplaats tot slaapkamer. Maar hoe haal je het meest uit die schuine muren in de slaapkamer?

Plaats het bed centraal

De indeling van een slaapkamer met schuine muren vraagt net iets meer aandacht. Geen nood. Door het bed tactisch te positioneren, kom je al een heel eind. Hoe dan? Je plaatst het bed haaks, met de hoofdzijde, tegen de schuine muur. Heb je een iets kleinere kamer? Dan staat het bed beter evenwijdig tegen een van de schuine muren in je slaapkamer. 

Rustig wakker worden met een boek of krant, heerlijk toch? Maar nog beter als je je bed onder het dakraam zet. De eerste zonnestralen zijn jouw natuurlijke wekker en zorgen voor het perfecte begin van jouw dag.

Tip: Voor diegene met een ochtendhumeur: watch your head. Opstaan wordt nog een stuk pijnlijker als jouw slaapkop het plafond raakt. Misschien brengen deze dekbedovertrekken jou al in de juiste sfeer.

bed haaks op schuine muur

Omarm de troeven van een schuine muur

Schuine muren een nadeel? ik dacht het niet. Vele meubels komen juist extra tot hun recht in combinatie met een schuine muur. Denk maar aan een bureau die je tegen de schuine muur plaatst of een boekenkast die je hierin verwerkt. Maak dus handig gebruik van spullen die geen hoogte vragen.

Ook wanneer je op zoek bent naar een uniek meubelstuk, is een schuine muur een dankbaar geschenk. Het biedt de ideale omstandigheden om een meubel op maat te laten ontwerpen. En dat hoeft niet per se veel te kosten.

schuine muren in je slaapkamer

Hou de kleuren simpel

De kleuren van muren en plafonds zijn steeds heel persoonlijk, maar een ongewone dak- of zolderstructuur maakt het er zeker niet makkelijker op. Een slechte kleurkeuze in combinatie met de korte muren en het grote plafond, geven je kamer een claustrofobisch gevoel. Meer ruimte daarentegen, creëer je door te kiezen voor 1 lichte kleur in heel je kamer. Speel je liever op safe? Ga dan voor maximum 2 kleuren of kleurvariaties: de muren in één tint en het plafond in een andere.


27/11/2018

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?