Retro stijl in je slaapkamer met kleine accenten

Je hebt er vast al wel eens van gehoord: retro! Het verschijnsel doet zich in vele terreinen voor: zo heb je retro kunst, kleding, muziek, design, decoratie en noem maar op. Bij retro denk je spontaan aan vintage spullen van de jaren 50, 60 en 70. Eigenlijk is het ook algemeen een eclectische mix van oude ontwerpen, materialen en vormen met een moderne toets.

Retro in de slaapkamer

Ben jij ook helemaal weg van retro? Droom je al jaren van een retro slaapkamer? Homeproved geeft je graag tips om retro naar je slaapkamer te brengen op eenvoudige wijze. Ga je graag all the way? Dan kan je natuurlijk voor een houten of vrolijk betegelde vloer kiezen, verschillende texturen combineren en meubels met een gedurfd design aanschaffen. Het kan ook heel eenvoudig! Benieuwd?

Bekijk je huidige deuren, ramen en meubels eens met een kritisch oog. Saai geworden? Je kan ze helemaal opleuken in enkele stappen. Koop wat hippe verf en vlieg er op een zondagmorgen helemaal in! Ben je een durfal? Ga dan voor frisse kleuren zoals fel oranje, mosterdgeel of avocadogroen in combinatie met wit en zwart. Houd je het liever wat rustiger? Ook pastelkleuren zoals roze, muntgroen, paars en babyblauw staan je kamer beeldig. Hiermee geef je je meubels en raamlijsten een vrolijke uitstraling – vergeet ook de deur niet!

Less is more!

Hier had je vast nog niet aan gedacht: meubelbeslag! Het zit ‘m in de kleine dingen, luidt het gezegde. Ook in je slaapkamer is dit het geval: ga voor retro tijdloos beslag voor je meubels, ramen en deuren voor een prachtig accent! Wist je dat Dauby een geweldige collectie retro meubelbeslag heeft? Wij zijn al helemaal weg van de meubelknopjes in de vorm van roosjes! Ook de roestige meubelschelpjes, de meubelgreepjes geïnspireerd op oma-kastjes en de krullende klinken zien er erg leuk uit. Ook goed om te weten: elk stuk wordt ambachtelijk vervaardigt voor een verouderde look en ziet er met de jaren nog mooier uit. Je kan hier eens in de catalogus van Dauby rondneuzen.

Is het gaan kriebelen? Waar wacht je dan nog op! Met een vrolijk laagje verf en originele accenten in het meubelbeslag kan jij in een mum van tijd met een retro slaapkamer pronken!

08/08/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?