Personaliseer je interieur met foto’s: 7 tips

fotocanvas op schouw

Woontrends evalueren met de seizoenen. De jaren 70 was retro, in de jaren 90 was het minimalisme helemaal hip en tegenwoordig staan rieten meubels mooi in elk interieur. Wat ook opvalt? We maken ons interieur steeds persoonlijker en willen allemaal een eigen stijl in huis. Gelukkig zijn er bedrijven als Drukzo die originele interieurproducten voor jou printen: hallo uniek interieur! Hier heb je alvast 7 tips om je interieur eenvoudig en betaalbaar in te kleuren met foto’s!

Tip 1: familiefoto als decoratie

Hoe cliché het ook is, een familiefoto is en blijft een geliefd decoratief element. Gelukkig zijn er nog genoeg manieren om origineel te zijn: de kunst zit ‘em in de presentatie!

  • Hang de foto’s niet gewoon naast elkaar, maar zorg voor een leuke compositie.
  • Druk alle foto’s zwart-wit af. Dat geeft meteen dat tikkeltje extra.
  • Gebruik de muur naast de trap om je foto’s diagonaal op te hangen.

Tip 2: grafic art aan de muur

Liever iets unieks dat echt niemand anders heeft? Geef je opdracht dan door aan een grafisch ontwerper! Die maakt een design speciaal voor jou. Heb je bijvoorbeeld een leuke foto waar je graag wat tekst of zelfs een cartoontje bijzet, dan maakt de ontwerper een leuke combinatie die perfect past in je interieur.

fotokaders aan muur
Foto door Tim Gouw van Pexels

Tip 3: foto op canvasdoeken

Je favoriete foto op canvas is een van de populairste gepersonaliseerde fotoproducten. Het wat anders aanpakken? Verdeel dan een panoramafoto over verschillende canvasdoeken. Denk aan een foto van een stad, een natuurfoto, of zelfs eentje van je familie. De opties zijn grenzeloos!

Tip 4: ook op kussens foto’s printen

Bijna iedereen haalt ze in huis voor wat meer sfeer en gezelligheid in de woonkamer: (sier)kussens! Geef de jouwe snel en gemakkelijk je eigen touch door er inspirerende spreuken en een persoonlijke foto op te laten zetten. Geen saaie bank of stoel, maar een unieke sfeermaker!

Tip 5: foto op hout of plexiglas

Foto’s op behang ken je waarschijnlijk al, dat was de laatste jaren erg populair. Ondertussen komen ook heel wat andere materialen op als ondergrond voor je leukste foto. Hout, forex, plexiglas … afhankelijk van jouw stijl kies je zelf welk materiaal jouw interieur het beste aanvult.

blad op poster op tafel

Tip 6: posters in de tuin

Het exterieur wordt steeds belangrijker en voelt zelf meer en meer aan als een echte huiskamer. Denk bijvoorbeeld aan de meubels of zelfs tapijten die je tegenwoordig op terrassen ziet staan en liggen. Maar er is nog een leuke manier om je tuin wat meer sfeer te geven: een tuinposter! Dat is niet alleen leuk voor de zomeravonden, ook tijdens de winter kijk je dan uit op een sfeervolle poster. Zo is een affiche van een mooi landschap of een tropisch strand het perfecte verlengstuk van je tuin.

Tip 7: creëer meer diepte

Heb je maar een kleine kamer? Die optisch vergroten is gemakkelijk dankzij de juiste foto! Denk aan eentje van een loopbrug of een open raam: die geeft de indruk dat je kamer doorloopt en geeft een extra dimensie aan de ruimte.

Opgelet: let op de kwaliteit!

Het is duidelijk: je huis decoreren met foto’s gaat veel verder dan die traditionele fotolijstjes aan de muur. Let wel zeker op de kwaliteit van je gepersonaliseerde fotoproduct: een foto die scherp lijkt op je telefoon of desktop, is niet noodzakelijk geschikt om te vergroten! Zorg dus zeker voor een foto die groot genoeg is om een pixelachtig resultaat te voorkomen.

Zo, dat waren onze 7 tips! Door welke ben jij het meest geïnspireerd?

26/07/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?