5 tips om de perfecte kerstboom te kopen

De jacht op de perfecte kerstboom is geopend! Het is vaak even stressvol om een kerstboom te kopen, als de geschenkjes die onder de boom liggen te pronken. Maak Kerstmis dit jaar onvergetelijk dankzij onze 5 tips om de geschikte boom te kopen.

Grootte is van cruciaal belang

Je hoort het ze nog roepen ‘size doesn’t matter’, ‘het gaat om het idee’ en ‘met de juiste versiering is élke boom gezellig’. Eigenlijk is het tegendeel waar, de grootte van jouw kerstboom is van groot belang. In de eerste plaats moet hij natuurlijk door de deur passen, maar daarnaast moet hij ook de kamer op een gezellige manier vullen. Om de perfecte kerstboom te kopen, meet je op voorhand de ruimte waar je hem wil plaatsen – en de deuropening natuurlijk.

Vroege vogels hebben de beste boom

Volgens de traditie moet je tot net na Sinterklaas wachten om je kerstboom te zetten, maar hoe sneller je erbij, bent hoe beter je kerstboom. Niet enkel heb je dan de beste keuze, ook zijn de kerstbomen nog verser. Door je kerstboom vroeg aan te kopen, blijft hij ook langer mooi.

Een zware kerstboom is een gezonde kerstboom

Dit is iets wat weinigen weten, maar van een zware kerstboom kan je zeker zijn dat hij gezond is. Hef tijdens het kiezen de kerstbomen die eruit springen op en vergelijk het gewicht. Hoe zwaarder de boom is, hoe meer water hij ophoudt.

Dieren versus de kerstboom

Voorkom dat je kat in de kerstboom klimt en de hond er zijn favoriete plekje van maakt door een boom met scherpe naalden te kiezen. We raden een blauwspar aan voor gezinnen met huisdieren, deze hebben namelijk de scherpste naalden. Ook bescherm je hiermee je kerstboom tegen kleine kinderen. Als ze er één keer hun vinger aan prikken, komen ze er niet meer aan tot hij opgeruimd is.

Kies de zwetende kerstboom

Niemand is fan van zweet. Maar als je op zoek bent naar de kerstboom die het beste ruikt, kijk je best voor de kerstboom die het meeste zweet. De meest geurige kerstboom is de balsemzilverspar. Als hij wordt blootgesteld aan hogere temperaturen, zoals in je woonkamer, begint hij natuurlijk te zweten wat voor die nostalgische kerstgeur zorgt!

05/12/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?