Pasen 2012: leuke ideeën voor paasdecoratie!

Pasen 2012 staat weer voor de deur en dat is de dag waarop veel  families samen komen om Pasen te vieren. Met een leuke paasbrunch, maar zeker ook met het rapen van paaseieren en vooral het smullen van de paaseieren. Een mooie inrichting voorzien van toffe paasdecoratie mag dan uiteraard niet ontbreken.

Een paasinterieur inrichten is op zich niet zo moeilijk. Er zijn bepaalde elementen die jaarlijks terugkomen: de paasboom, paaseieren en paashazen en paaskippen. Die elementen kan je dus zeker en vast al verwerken in je interieur. Wij geven je hieronder dan ook  enkele interieurtips voor een leuk paasinterieur met Pasen 2012!

Een origineel interieur inrichten voor Pasen 2012

Maar om origineel uit de hoek te komen, kan je ook werken met paasbloemen, gele kleuraccenten (bv. in decoratie), paasslingers en -kransen en zelfgemaakte paasdecoratie. Zelfgemaakte paasdecoratie bezorgt je meteen ook een bezigheid tijdens de paasvakantie. Niets leuker dan knutselen met de kids om achteraf te kunnen pronken met jullie zelfgemaakte decoratie!

Zo kan je in eerste plaats paaseieren schilderen en deze in een knappe paasboom hangen maar je kan bijvoorbeeld ook zelf paasservetten plooien, papieren (paas)bloemen maken, fotokaders in paasstijl, enzovoort. Met eieren, eischalen, eierdoosjes, stro, paasgras, enzovoort kan je zelf de leukste paasdecoratie maken zonder dat het je handenvol geld hoeft te kosten. Hieronder geven we je alvast wat inspiratie!

Wanneer je een paasfeest of paasbrunch organiseert, kan je ook het hele feest in een paaskleedje steken. Zo kan je voor aangepaste tafeldecoratie zorgen. Deze bestaat dan uit:

  • leuke (gele) servetten,
  • tafelbekleding met vrolijke kleuren, bv. geel,
  • paaskaarsen
  • paasdecoratie: kuikens en kippen, paashazen, vaasje(s) met paasbloemen, paaseieren, …

Om een originele inrichting en dus een origineel paasinterieur te bekomen, moet je zelf je stempel drukken op de decoratie. Laat je creativiteit dus de vrije loop voor het decoreren van je paasinterieur!

Kijk zeker ook eens rond op onze site waar je ongetwijfeld nog enkele creatieve interieur ideeën vindt voor Pasen 2012!

02/04/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?