Een originele kersttafel met deze decoratietips

originele tafeldecoratie kerst 2015

Kerst is het seizoen van sfeer en gezelligheid. We halen dan ook letterlijk alles uit de kast om onze woning piekfijn en origineel te decoreren. Een sierlijke kerstboom, raamdecoratie met sneeuwmannetjes en rendieren en uiteraard la pièce de résistance: de kersttafel. Met deze drie leuke tips maak je van je kersttafel een feestelijke en bijzondere plaats waar je met de hele familie van een heerlijke feestmaaltijd kunt genieten!

originele tafeldecoratie kerst 2015Kerst natuurlijk!

De natuur is een dankbare bron voor je kerstdecoratie. Allicht heb je al een prachtige dennenboom in huis gehaald. Ook voor je tafel kan je inspiratie putten uit de natuur: sparrentakjes, dennenappels en hulst zijn heuse klassiekers. Je kunt het traditioneel aanpakken, met takjes en dennenappels verspreid over je tafel of gebundeld in een knap centerpiece, maar het kan ook verrassend en origineel. Ga aan de slag met dennenappels en lint en maak je eigen interpretatie van een kerstboompje. Of vul een kom met kleurrijke kerstballen, enkele dennenappels en wat glitters!

Benut alle ruimte

De feesttafel vullen lijkt misschien een moeilijke opdracht, maar na het dekken blijft er niet zo gek veel plaats over. Laadt de tafel niet vol met allerlei decoratie en prulletjes maar houd het sober en werk in de hoogte. Een oude kandelaar met slanke kaarsen is statig, neemt weinig ruimte in en vormt de ideale sfeermaker. Iets speelser zijn kleurrijke kaarsen: combineer verschillende hoogtes en diktes en maak er zo een leuke collectie van. Let er wel op dat je gasten elkaar nog kunnen zien.

Ook in een ‘centerpiece’ – een krans of schaal met kerstdecoratie – kun je rechtopstaande kaarsen integreren. Tot slot kan je ook met servetten aan de slag. Zoek een originele vouwtechniek en geef zo een stijlvolle toets met reliëf aan je kersttafel.

Cadeautjestijd!

Jong of oud, iedereen is gek op cadeautjes! Een mooi ingepakte verrassing voegt een mysterieuze en intrigerende toets toe aan je kersttafel. Wat zou erin zitten? Ook met lekkers kun je je gasten ongetwijfeld plezieren: zelfgemaakte koekjes, een verrassingspakketje of een guitig zakflacon: hiermee scoor je altijd. Een goedgekozen kerstpakket biedt voor iedereen wat lekkers en/of leuks!

01/09/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?