Onzichtbare deuren: Invisidoor op Batibouw 2013

Batibouw is een beetje het festival van innovatieve en magische producten, het ene al meer dan het andere. Onzichtbare deuren zijn daar een treffend voorbeeld van. Ze verdwijnen als het ware in je woning en maken ook gebruik van onzichtbare scharnieren. Maak kennis met “Invisidoor“!

Invisidoor: wanneer deuren onzichtbaar worden

Pure interieurs zijn volop in. Alles wat overbodig is, wordt verwijderd zodat alleen de essentie overblijft. Het systeem van de onzichtbare deuren van Argent Alu speelt in op die minimalistische trend. De scharnieren zijn volledig onzichtbaar en de deur vormt één geheel met de binnenmuur. Het concept kreeg dan ook een toepasselijke naam mee: ‘Invisidoor’.

En om het geheel compleet te maken, hebben de ontwerpers er een afneembare akoestische strip aan toegevoegd zodat de deur amper geluid maakt bij het openen en sluiten.

Het verborgen gezicht van de Invisidoor deuren

Hoe werkt het mechanisme van deze onzichtbare deur? Het heeft niets met goochelwerk te maken, maar alles met hoogtechnologische snufjes.

  • Onzichtbare scharnieren: gemakkelijk te installeren en rechtstreeks te regelen in 3D (hoogte, lengte en diepte). Ook de schroeven zijn niet zichtbaar.
  • Onzichtbaar deurkader in aluminium, speciaal ontworpen voor binnendeuren, gaat volledig in de muur op.

De deuren van Invisidoor kan je in gemetselde of bepleisterde muren installeren, op voorwaarde dat ze minstens 70 mm dik zijn.

11/03/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?