Ontwerp je eigen woning plattegrond!

Waar is die interieurarchitect in jou? Net een nieuw huis gekocht of heb je plannen om te bouwen of verbouwen? Wil je weten of een bepaald meubel in jouw interieur past? Of heb je er altijd al van gedroomd om een eigen meubel te ontwerpen? Dan is het hoog tijd om plannen te tekenen! Om makkelijk eigen ontwerpen te kunnen maken, kan je verschillende plan websites raadplegen. Met deze interieur software heb je in no time een woning plattegrond, in 2D of 3D.

Interieurontwerp: eerste hulp bij moeilijke keuzes

Jouw woning of interieur ontwerpen zetten je vaak voor lastige dilemma’s. Het grote voordeel van deze interieur planners is dat je een realistisch beeld krijgt van hoe jouw woning eruit zal zien. Zo beschik je over de nodige informatie om de juiste keuzes te maken. Maar er zit nog meer in deze plan websites! Tijd voor een kort overzicht van enkele populaire sites…

Ontwerp je eigen huis met een Pl.an woning plattegrond

Met Pl.an Floorplanner teken je in een mum van tijd de plattegrond van jouw woning. Je kan vloerbekledingen kiezen. Je kan meubels, trappen en tapijten toevoegen. Ja, je kan zelfs een broodsnijplankje op het keukenaanrecht tekenen! Kortom, met Pl.an kan je jouw ganse woning inrichten!

Kijken naar een 2D plattegrond of rondwandelen in een 3D model van jouw woning, de kamers vergroten of verkleinen of inzoomen op een detail, verschillende kleuren en texturen aanpassen: het is maar een druk op de knop!

Huis ontwerpen en interieurinrichting met Google Sketchup

Met de Google Sketchup kan je 3D modellen maken van een banaal voorwerp als een koffiepot tot een volledige wolkenkrabber toe. Sketchup kan je met andere woorden gebruiken om jouw woonkamer (opnieuw) in te richten of voor meubel ontwerpen die al jaren in jouw hoofd zitten.

Met aangepaste gereedschappen kan je makkelijk lijnen en vlakken tekenen. Ook complexe en gedraaide vormen kan je zonder problemen maken. Maar daar houdt het niet op: doorsneden van jouw huis bekijken, JPEG, TIFF, PNG of PDF afbeeldingen importeren, jouw ontwerp exporteren naar andere programma’s als AutoCad of luchtfoto’s uit Google Earth importeren en zo jouw woning in zijn toekomstige context bekijken… allemaal mogelijk!

De app met een plan: Home3D

Er zit ook een binnenhuisarchitect in jouw iPhone! Met de Home3D app voor iPhone en iPad kan je een exacte plattegrond van jouw woning ontwerpen. Vervolgens kan je met de ‘interior mode’ verf, behangpapier of meubels toevoegen aan bepaalde kamers. De ‘3D Dollhouse mode’ is er dan weer om een virtueel kijkje te nemen in jouw woning. Ook voor allerhande klusjes kan je deze app inzetten. Wil je bijvoorbeeld het exact aantal rollen behangpapier berekenen die je nodig hebt voor jouw woonkamer? Deze app geeft je het antwoord! Home 3D kost 5,49 euro.

09/03/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

S
silke

Een zwembad en een groot huis en heel chic

    PC
    piet cools

    het moet lukken

T
Tiziana

Plattegrond maken

PC
piet cools

ik wil het afdrukken

Bekijk 3 andere vragen over dit project