Netflix & chill? Zo creëer jij de perfecte homecinema!

home cinema met popcorn

Heerlijk onderuitzakken in de zetel in je meest comfy outfit, terwijl je je favoriete serie aan het bingewatchen bent: waar doe je dat beter dan in je eigen super-de-luxe homecinema? Met deze tips tover jij jouw woonkamer of kelder om tot een echte thuisbioscoop.

Licht, geluid & actie!

Een van de belangrijkste elementen in een homecinema? Het licht en geluid! Let daarbij zeker op de volgende zaken:

  • Maak de ruimte zo donker mogelijk. Denk aan rolluiken, gordijnen of zelfs donkere muurkleuren… Voor de ultieme cinemaervaring blokkeer je het best alle (zon)licht uit de kamer.
  • Kies dikke gordijnen: die werken niet alleen verduisterend, ze absorberen ook het geluid. Lees: geen vervelende echo’s! En ze maken de kamer ook ineens wat gezelliger… win-win dus!
  • Investeer in een surround audiosysteem: elk belangrijk detail heb jij gehoord! Het lijkt wel alsof je in de film zit.
  • En voor het beeld: een hd-tv of een projector? Een projector bezorgt je die authentieke sfeer van in een cinemazaal, terwijl een hd-tv een scherper beeld oplevert… ideaal dus voor die lange seriemarathons!
rode homecinema zaal
Ban alle (zon)licht uit je home cinema: zo zit jij helemaal in de film!

Homecinema: codewoord comfort

familie van 4 ligt neer in zetel naar tv te kijken
Dankzij je eigen homecinema heb jij geen last meer van de cinemabezoekers die niets anders doen dan chips eten en praten!

Naast de technische aspecten zoals licht en geluid, is ook comfort een essentieel onderdeel van een home cinema. Zak voor de volle 100% comfortabel onderuit in een oversized zetel. Niets zo heerlijk als helemaal in de sofa verdwijnen! Dekentjes en kussens zorgen voor die huiselijke sfeer.

Ook moet je zetel op de perfecte plek staan. Waar is dat precies? Meet de lengte van je scherm en vermenigvuldig die met drie. Dat is de ideale afstand tussen zetel en tv! Wat de hoogte betreft: 1/3 van het scherm moet boven je ogen uitkomen, 2/3 eronder. Et voilà: nog een bijzettafeltje erbij om je drankje en chips op te zetten & jij bent helemaal klaar voor die gezellige filmavond!

Wist je dat… mannen graag tot wel 50 centimeter dichter bij het scherm zitten dan vrouwen?! Een compromis zoeken is de boodschap ;-).

Geen verschil meer tussen thuisbioscoop en ‘echte’ cinema

Maak je homecinema compleet door:

  • filmposters of replica’s van filmrekwisieten in huis te halen. Dat geeft jouw homecinema toch net dat tikkeltje extra!
  • echte cinemastoelen op de kop te tikken in de lokale kringloopwinkel of op een leuk marktje. Of schuim gewoon het internet af naar een vintage exemplaar.
  • een popcornautomaat te installeren! Niets zo heerlijk als warme, gezoete popcorn bij een spannende film.
popcornmachine thuis
Haal je eigen popcornmachine in huis en zorg voor instant verse popcorn!
31/01/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?